hari rabu lagi | Pakar Cantik

Wednesday, April 15, 2009

hari rabu lagi

aku rase rabu bukan hari fevret aku. sebab: ade je insiden-insiden yang entah hape-hape berlaku. sokmo rabu. why??

mari jenguk-jenguk ape yang berlaku kat aku pada hari rabu mingu ke-12 sebagai pelajar tahun 3 semester pertama di UTP ini..


>>bangun pagi-pagi utk ke kelas TP tp satu habuk pon yang diajar Dr. Nurul Hasan itu tak masuk otak aku. sebab: kebuluran. sape suh tak breakfast? padan muka!


>> ponteng tutorial yang mengambil mase 2 jam sebab kebuluran. tapi aku dah inform awal-awal kat lecturer, aku ade hal yang perlu disetelkan. dia kata: its ok, but make sure you get the solution from your friends. yahoooo~


>> bawak kete manual utk selesaikan beberapa urusan seri paduka baginda (konon-konon). seksa gila! siap kena gelak dek orang sebelah lagi. naseb baek member je, kalo tak memang malu. im not manual type, ok!


>> ke SIIU utk collect offer letter for internship. ofis tutup. geram gila sbb masa tu pukul 10.30 kalu aku tak silap. tak kan laaa sume staff blom masuk ofis lagi. lunch hour jauh sekali. SIIU ni memang nk kena blacklist neh. dah macam-macam benda yang menyakitkan hati para intern UTP yang dibuat oleh SIIU. ban!


>> seharian berada di bengkel utk siapkan prototype electric car utk ETP (Engineering Team Project). walaupon aku takde bakat utk jd mekanik, tp khidmat aku amat diperlukan di sana. sebab: aku pembekal modal. mereka sume dah kehabisan duit sbb bayar hostel fees yang berjumlah rm780 per semester. kalu aku takde tak jalan lah electric car kami...


>> present ETP project. biase-biase je presentation tuh. but im glad its over. its worth all the sweats. igt senang ke nk buat kete, gune bateri plak tuh.. sungguh sgt seronok bila kereta itu bergerak. walaupon electric car version kerangka je, but we did it!!!!
grup yg plg sempoi present. grup laen sume pakai formal, sep2 aku pakai jeans+selipar jepon. hoho

>> abes je presentation tuh, rasa nk pengsan kat situ jugak. penat! panas, berpeluh-peluh, badan melekit. pulang ke bilik dgn badan yang longlai. saya lapar!!!


>> perbualan dgn rumet:


rumet: penatnyeeee hari ni. kluar bilik dari 7.30 pagi ni baru balik. kejap lagi ade miting lg..

aku: same lah. dari pagi kat bengkel jd mekanik..

rumet: rasenye tak sempat nak makan ni.. sempat beli je (nasi goreng ladna) :(

aku: kalu tak sempat, makan lah biskut ni dulu buat alas perut.

rumet: boleh jugak. thanks!

aku: jadi, kita exchange food lah ye? (malangnya dalam ati jek. meneruskan kebuluran :( )


thanks a lot to those who helped us in completing this project, direct or indirectly. jasamu dikenang.. :)

3 comments:

  1. same la aku pun x suka hari rabu sebab kelas dpd kol 8.30 smpai 5.30. pastu kena stay kat comp lab sebab ade project programming due kol 9. menariknya kereta yang korang buat tu. kagum..

    ReplyDelete
  2. this is student life!!! saya sokong kata2 liyana majid itu, sangat kagum dgn kereta anda! ;)

    ReplyDelete
  3. liyanamajid - menarik ke kete tu? kerangka je tuh.. haha

    miszA.C.C.A - yup, bakal merindui student's life bile pegi intern 8 bulan nnt..

    tq la korang kagum ngan kete elektrik kami. tp judges tak kagum pun, x dpt masuk edx (engineering design exhibition) ponn..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...