Seminggu tak akan pernah cukup | Pakar Cantik

Sunday, September 27, 2009

Seminggu tak akan pernah cukup

Cuti raya seminggu beb! Tapi sudah abes T_____T

Seronok beraya bersama keluarga tersayang. Ma Abah adik-adik serta sanak saudara yang merindui aku memang menantikan saat berkumpul macam ni. Ayat tu kedengaran songsang. Aku yang merindui mereka memang menantikan saat berkumpul macam ni. Even aku seorang kakak-yang-tak-macam-kakak ni selalu gaduh-gaduh dengan adik-adik aku yang sabar-je-la-ada-kakak-macam-ni tu, aku sayang mereka taw~ selalu rindu nak gather ramai-ramai dan gaduh-gaduh manja dengan diorang.


Mana lagi nak cari adik yang hantar sms dekat aku kata rindu dan suruh balik rumah untuk berbuka puasa ramai-ramai dengan family? Mana Mana? Adik aku sorang je. OK OK, adik orang lain pun ada jugak.. takyah buat muka tak puas hati depan PC ok. Biasalah, ni blog aku nak puji sape lagi kalau bukan kroni-kroni sendiri kan.. keskeskes :D harap jgn amek hati ye ^__^V


Seronok jugak beraya ke rumah kawan-kawan. Lama tak jumpa, banyak cite nak story.. bergossip xoxo lagi.. Beraya kat rumah orang dah buat macam kat rumah sendiri. Biasalah, buat-buat tak biasa pulak ^___^


Raya best, walaupun tak jadi buat open house. Takpe, open house tak jadi takde efek pon, raya tetap raya dan rumah aku memang akan sentiasa terbuka untuk kunjungan sesiapa yang sudi. Datang je bila-bila masa, aku akan layan baik punyee~ asalkan aku ada kat rumah laa mase tuh.. hehe ^__^

Seminggu memang tak akan pernah cukup. Kalau bagi cuti sebulan pon tak cukup-cukup jugak. Cuti, raya pulak tuh bilanya nak puas.Sepanjang perjalanan dari Kota Bharu ke Paka semalam, tak habes-habes duk cakap "Malasnyeeee nak kerja esok" --> Perjalanan yang paling tak ikhlas seumur hidup aku 21 tahun ni...

Dah la keluar rumah pukul 2 petang, sampai Paka pulak 12.45 tengah malam. Cuba kira berapa jam perjalanan aku yang tak ikhlas itu? Takyah tekan calculator, congak jek! :P Bayangkanlah, selama hampir 11 jam yang tak ikhlas tu tak henti-henti duk cakap malas, sampai kering tekak ni haa.. Saje taknak minum air byk2, kang sebok duk cari stesen minyak pulak nak ke toilet.

Ah, malas lah nak cite pasal malas, tak akan habes.. Dah memang originally malas, nak cakap apa lagi kan? Bila tak nak malas? Bila rajin. Bila nak rajin? Tak tahu. Haila Haila. Haih~

Ni haa, ada sedikit gambar yang disnap masa raya 1st untuk tontonan umum. Macam filem lah pulakk~ Mizah buat ayat kalau takde unsur bajet boleh tak? Tak boleh! Sebab dah sebati dengan jiwa yang halus ini. OK OK, scroll ke bawah cepat-cepat untuk menonton. Happy watching!



Ma dan abah tersayang. Sedondon ye.. Ececeh~





Ini sekeping foto yang bajet. Testing camera sebenarnye neh.. ^_^V






Angpau untuk budak-budak kecik tak cukup umur je.. budak-budak besar makan kueh raya sampai kembung.








tadaaaa~ duit syiling je ye.. ayah aku lupa pegi bank. Aku tak bagi duit raya sebab masih layak dapat duit raya.. keskeskes :D






Eceh. Beraya ala datin takleh blah la kau neh. Alaaa.. tak nmpak plak crocs pink yg menyerlah tuh, baru ingat nak menunjuk. hikhik :D

4 comments:

  1. ehh
    ehh

    duit raya takde ke cik mizah?
    heee
    beso je enbag.. bak le duit raya skit

    ReplyDelete
  2. wow! cik mizah kite cun nye die.. serba pink,berselendang masyuk lagi...hihi
    eh jangan malas2! kuang3

    ReplyDelete
  3. the kecik:
    nak duet raya kene datang umah.. henbeg tu muat sampah je byk, duitnye xde.. haha

    ReplyDelete
  4. misz A.C.C.A:
    hihi. thanks! tp malas tu normal laa 1st day, xleh nk kate ape laa.. huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...