Respect, Trust and Understanding | Pakar Cantik

Monday, December 7, 2009

Respect, Trust and Understanding

Aku ada account Facebook. Jelas terbukti dengan FB badge kat sebelah. Jap, aku bukan nak promot my FB (absolutely it is not a BF, i have none :P) sebab aku rasa FB bosan (dan mungkin a BF juga membosankan). OK OK, i know ramai akan menyangkal statement aku tuh. Fine, aku tuka statement kepada:

Aku seorang yang membosankan sebab selalu rasa bosan even tengah syok study pasal reinforcement in shells dan buat logbook pasal apa yang dilakukan sepanjang minggu ataupun tengah syok layan lagu-lagu kegemaran di corong laptop atau tengah syok download lagu dari 4shared.com untuk sorang staff kat ofis yang mintak tolong downloadkan sume lagu waliband ASAP.

Aku juga seorang yang membosankan sebab merasakan FB yang best itu sebagai membosankan T_T

Inilah natijahnya apabila housemates lain busy dengan slide+script presentation and squash dan aku keseorangan dalam bilik menghadap laptop sambil layan lagu Kasih yang dinyanyikan Dayang Nurfaizah (Oh, semestinya bukan Dayang Hafida my supervisor) sambil taip entri ini :D

OK, where were we? masih di sini

Sumpah tak best function blogspot yang baru ni, dah takleh nak kecikkan tulisan. Aku ingat word masih di sini tu nak kecikkan tp function tu dah ghaib, maka aku italickan sahaja. Blogspot juga bosan dan membosankan lalu aku jarang update blog.

HAHAHA. Ada je alasan nak cover kemalasan yang tak dapat disangkal lagi :P

Tujuan utama aku update blog malam ini adalah sebab malas buat logbook lalu hampir mati kebosanan seorang diri di dalam bilik yang hanya dipenuhi oleh gelombang bunyi hasil suara Dayang yang menyanyi dengan syoknya. Syoknya Syoknya ada Matkoool. Nak aiskerimmmm!

Berbalik kepada tujuan utama aku update blog malam ini; OK, sebelum tu...

Pernah gaduh tak dengan kawan or besfren or besties?
Aku pernah.
Bukan sekali.
Bukan dengan orang yang sama.

Sedih tak gaduh ngan kawan or besfren or besties?
Sedih. Sangat sangat.
Tapi aku tak nangis sebab aku ego.
Tapi dalam hati ni Tuhan je yang tahu dah berapa gelen hati aku menangis.
Kalau hati ada mata sure bengkak gila.
Tp nasib baek mata aku tak bengkak.
Terima kasih ego. (Erkkk. HAHAHA)

Aku bet korang pon pernah rasa kan? Jangan geleng kepala, anggukkan je :P (Ada orang kena pukau HAHAHA)

Aku ada gambar utk dipamerkan kepada umum. Tapi sebelum tu; terimalah pujian seikhlas hati dari aku untuk FB "Power lah Facebook". Sebab puji? Scroll ke bawah.





Kau tengok tuh, status FB aku dapat komen sebanyak 29 komen. Biasanya aku buat status takde orang pedulik pon.. pilih kasih --> boleh abaikan.

Status FB yg HOT itu adalah:



Jeng jeng jeng






Dan komen-komen yang hangat berbunyi begini:













See, told ya. ERK. Aku bukan nak riak. Maksud aku, sume orang (i bet sume orang) pun lalui benda yang lebih kurang sama dengan apa yang aku lalui (komen yang ditinggalkan berdasarkan pengalaman masing-masing)

Well, for me (after dah jadi orang yang matang sikit --> konon-konon) friendship tak perlu jadi complicated. Mana-mana relationship pun macam tu jugak. Trust, respect and understanding. Simple je kan. Ya, i know it's easier said than done kan.. tapi try la. Kalau sume orang berpegang pada trust and understanding tu, byk masalah or benda tak best boleh dielakkan..

Contoh:
A tak suka tunggu orang yang lambat terhegeh-hegeh.
A selalu bising kepoh-kepoh.

B tak suka orang yang bising kepoh-kepoh.
B selalu lambat terhegeh-hegeh.

Untuk A dan B hidup sebagai kawan dengan minimum masalah@benda tak best, mereka harus saling memahami. A dah tahu B tak suka orang yang bising kepoh-kepoh, A kena la kurangkan sikit kekepohan tu. Bukan takleh terus, kurangkan. Respectla si B yang tak suka bising-bising sebab dia pencinta kedamaian. HOHO.

Dan si B ni pulak, kenalah faham si A tu seorang yg bising kepoh-kepoh. Cubalah terima si A tu seadanya, dah dia memang macam tu, nak buat macam mana. B, ko takkan boleh ubah si A tu macam yang kau nak sebab tu diri dia, kalau tak bising kepoh-kepoh tu bukan A la nama dia.

Trust me, it works. And this is from my own experience. (Tapi A dan B takde kena mengena dengan aku. HAHAHA)

Hidup ni kejap je. Bak kate omputis:

Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the one's who don't. Believe everything happens for a reason. If you get a second chance, grab it with both hands. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, they just promised it would be worth it.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...