Ibu Gojes: July 2010

Friday, July 30, 2010

Esok cuti hoyeah~

Final Year Final Semester
Hectic! (padahal baru first week)

Hari-hari fikir FYP
Hari-hari pegi lab
Hari-hari rasa annoying bila dengar FYP dan lab
Hahaha :p

Dah nak kena buat CV
Tapi still malas dan tak ada mood nak buat CV
Macam annoying jugaklah diri ini
Hahaha :p

Welcome to the real world (before ni imaginary ke?)
It's gonna be tough
But hey, you're tougher!
Smile and be strong :)

Good Luck Amizah Azid
Good Luck Cheme Jan06
Good Luck Jan06

All the best! :)



P/s: Weekend yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba esok. Hoyeah!
Baca selanjutnya...

Thursday, July 29, 2010

Another girls' outing

Location: Ulu Kenas & Kuala Kangsar 
July 24, 2010





 





Thanks girls for the memorable outing!





P/S: Next outing?
Baca selanjutnya...

Monday, July 26, 2010

Esok sekolah!

Maka esok secara rasminya akan berpangkat pelajar tahun akhir semester akhir.

Wah, macam teruja!

Tapi sekali sekala macam nervous.

Macam malas pun ada jugak.

Sebenarnya, dah tak boleh malas-malas.

Maka esok saya akan rajin.

Jadi, malam ini saya akan mempersiapkan keperluan untuk ke sekolah esok.

Sebab, kelas bermula lapan pagi!

Lapan pagi di hari isnin i tell you~



Selamat malam UTP, esok akan bangun dengan fresh untuk ke kelas Reactor Design for Petrochemical
Baca selanjutnya...

Saturday, July 24, 2010

Inception

mimpi dalam mimpi

menarik; semat habeslah!
i memang suka cerita yang macam ini.
cerita yang buat i melopong dalam panggung wayang dengan "WOW" (dalam hati)
cerita yang buat i kagum dekat director muvie tersebut
cerita yang buat i admire orang2 yang berimaginasi hebat

tapi ending dia macam... (dot dot dot)
even i focus gila masa tgk muvie, i tak boleh nak conclude endingnya macam mana

real ke mimpi?

i recommend korang pegi tgk muvie ni, then bgtaw i ending dia tu macam mana sebenarnya

i rasa i kena tengok sekali lagi baru boleh conclude dengan yakin
mungkin berkali-kali tengok baru buat conclusion yang meyakinkan
atau pun tak payah tengok dah sebab 2 jam setengah tu bukan sekejap T_T

i would love to hear from korang (kalau sudi) :)
who vote for real?
who vote for dream?


p/s: semakin hari semakin mengagumi arkitek ;)
Baca selanjutnya...

Thursday, July 22, 2010

4Sharing

1. Start off each day with 'adhkaar al-istiyqaadh' (waking up Supplications), thanking Allah for waking up in good shape.

2. Put Allah first in your life.

3. Broaden your horizons - learn 5 new verses from the Quran every day, travel to pray far in the mosque to brighten your day, take up a booklet having supplications and read them.

4. Pray Salaat Al-dhuhaa (after sunrise).

5. If someone says something mean ;to you, just shrug it off and dismiss it in a friendly, laidback manner, and pray that Allah shall forgive them.

6. When you get angry, remember Allah, and how short and worthless life is to waste in being Angry.

7. Remember that you can never have too many friends, but you can have few quality friends that help you fulfill the purpose of your creation (i.e. live for Allah).

8. When you're happy, try to share your happiness with others. Thank Allah for that, and pray its continuation.

9. When something bad or embarrassing happens to you, just think that it could always be worse, remember the reward of patience, and thank Allah that it's not worse than it is.

10. Do something extra of goodness once in a while, like feeding a poor person, or caressing an orphan's head.

11. Never stop believing that you can win Allah's love and thus work For it. Then you can win the love of Allah's slaves.

12. Spend some time thinking of Allah's amazing creation.

13. Always love those who love Allah unconditionally. This way you will ensure that you live for Him, love for Him, and hate for Him(those who are enemies of Him).

14. Find the righteous ways to express yourself, and if you think that what you are about to say shall cause no benefit, maintain silence (this is tough!!).

15. Every now and then, give yourself a break. Play sports, give time to your family, friends, but always remember Allah and watch that He is watching you.

16. Pray for blessing to come to those being lost, and pray to Allah to guide them to the right path.

17. Hug your parents, kiss their hands and heads and always obey but stop at Allah's orders.

18. Smile to everyone, for your smile makes a big difference to him or her and you are rewarded.

19. Forgive, forget and smile.

20. Tears are not for women only… tears are for all human beings with feelings remaining in them. Don't restrain your tears when remembering Allah.

21. When people criticize your actions and effort, revise your actions and see if they please Allah or no. If they do; then ignore and remember how the Prophet (SAAW) and the Sahaba were criticized, made fun of and even physically harmed, so have patience.

22. Read the Quran daily and try to have a schedule for completing it as much as you could. As you open the Quran daily, read with observing not just passing your eyes through the words.

23. Don't let popularity go to your head, for it never lasts and you may lose from it more than gain.

24. Never look down on anybody, for, to Allah, they may be better than you.

25. Send this to all brothers with the intention of having a healthy society living for Allah and pray
Baca selanjutnya...

Wednesday, July 21, 2010

I like~

Dunia Baru Reunion: Episod 19

Semat la Tajol, I like~
"Aku kan kaya, tapi aku suka jadi lagi kaya" $_$
"Aku pandai, duit banyak, aku ada otak.."

Dengan ini aku mengisytiharkan aku admire Tajol. Haha :p
Baca selanjutnya...

Tuesday, July 20, 2010

Curiosity

What's next?
Lend me time machine, will you?

Life is not a destination
It's about the journey
It's a matter of time

Curiosity (what's next?)

The time will surely come
For now, just enjoy the show :)
Baca selanjutnya...

Sunday, July 18, 2010

Dengan siapa kamu duduk..

Someone sent this to my email,
Sekadar berkongsi untuk renungan bersama..

Barang siapa yang duduk dengan 8 macam manusia akan ditambah Allah baginya 8 corak hidup

1. Barang siapa suka duduk beserta orang kaya akan ditambah Allah baginya kecintaannya kepada dunia dan keinginan terhadapnya.

2. Barang siapa suka duduk beserta orang miskin akan dijadikan Allah baginya kesukaan bersyukur dan redha menerima pembahagian yang ditentukan Allah

3. Barang siapa yang suka duduk dengan sultan (pemerintah negara) akan ditambah Allah kasarnya dan sombongnya

4. Barang siapa yang suka duduk dengan perempuan (bukan muhrim) akan ditambah Allah bodohnya dan syahwatnya

5. Barang siapa yang suka duduk dengan kanak-kanak akan ditambah kesukaannya bermain-main dan bersenda gurau

6. Barang siapa yang suka duduk dengan orang yang fasiq maka akan bertambahlah beraninya berbuat dosa dan menunda-nunda taubat

7. Barang siapa yang suka duduk dengan orang yang soleh maka akan bertambahlah keinginannya untuk taat

8. Barang siapa yang suka duduk dengan orang para ulama' maka akan bertambahlah ilmunya dan waraknya

Fikir-fikirkanlah..
Wallahu a'lam
Baca selanjutnya...

Saturday, July 17, 2010

Bila dah 22...

Past
Present
Future

Past is Past
Planning for tomorrow
Yet the future is uncertain

|Moving On..|

Bila dah twenty two (22)..
I keep thinking of my past
What if this
What if that
Did i make the right decision
Did i choose the right path

Bila dah twenty two (22)..
I keep thinking of today
Am i happy with the decision i made
Am i happy with the path i choose
What if i am
What if i'm not

Bila dah twenty two (22)..
I keep thinking of the future a lot
I'm afraid
Yet I have to be strong and move on

|Life goes on..|
Baca selanjutnya...

Wednesday, July 14, 2010

Yes,

I miss You!





Adik-adik, walaupun i garang, i sayang u ols taw!
Tengok, i dah rindu u ols sampai upload gambar u ols kat blog..
Mana-mana yang dah nak kawen tak masuk blog sebab ni blog perempuan single.. So, kite-kite yang single je masuk blog u ols!


Tak tahu la tang mana yang sama sampai ada yang tertuka T_T
Baca selanjutnya...

Tuesday, July 13, 2010

Sambung update

OK, i dah habes nanges sebab homesick
Walaupun dah habes nanges, i masih homesick
I know, i dah 22
Tapi dah 22 takleh homesick ke?
Kadang-kadang, homesick tu hobi i
Kadang-kadang je la, sebab i kan dah 22.. :p

Common alasan balik utp awal adalah sebab nak buat fyp
Rata-rata orang yang i tanya kat utp ni jawab balik sebab fyp
Wah, fyp femes u kt utp
Blok 5 adalah blok paling femes dalam utp
Tak penah lengang kawasan parking blakang blok 5 tu
Walaupun besar gedabak signboard tulih
"Students' vehicles are not allowed to enter the parking area" lebih kurang mcm ni la ayat dia

Eksperimen i tak start2 pon lagi
Alasan utama sebab tak ada chemicals
Dah order chemicals berbulan dulu
Tapi tak tahu lah dah sampai ke belum
Sebab i tanya technician dia kata tak sure ada ke tak chemicals yg i pesan tu sebab dia tak check lagi store tu
Dah 3 kali i pergi u, tapi jawapan sama je yg i dapat; tak check lagi

Meh la i check sendiri store tu abang technician oi
I dah tak de keje sangat dah ni, meh i tolong
Lagipun i nmpak u mcm bz sgt je
Ke hulu ke hilir susah benar nk tengok u ada dalam bilik tu
I tunggu depan ofis u hampir 2 jam sbb nak amek chemicals yg u tak check lagi tu
Last2 u suruh i datang lagi lain kali

U tak bosan ke tengok muka i berkali-kali jumpa u?
I bosan taw berkali-kali kena jumpa u sebab satu alasan tu je
I kalau boleh (kalau kena jumpe u) sebab alasan lain-lain, seratus kali pun tak apa
Leceh la u.. Haih -_-"
Baca selanjutnya...

Sunday, July 11, 2010

OK, update

Dah selamat sampai utp pukul 8 malam tadi
Adik i drive, i co-pilot
Kami bertolak dari rumah lebih kurang pukul 1 tengah hari
Tapi sebab cermin baru tinted so tak panas lah
Eceh, gaya macam show off je :p

Utp macam biasalah, membosankan
Tak sampai 24 jam sampai utp dah homesick
Sebenarnya, terus homesick sejak keluar pagar rumah lagi
I rasa nak nangis, u
Can i?

OK, i pergi nanges jap
Dah habes nanges i update balik ok
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...