Interest vs. Talent | Pakar Cantik

Saturday, February 5, 2011

Interest vs. Talent

Eh, dah masuk Februari dah.. Cepatnya masa terbang, sekelip mata sudah hari kelima bulan Februari (hiperbola sket sket :P)

Wow. Dia nak lakukan sesuatu pada muka dia sebab pengundi di luar sana kurang gemar dengan wajah dia. (Pilih Kasih, 2011)

Uhuk uhuukk uhuuukkk **batuk; maafkan saya :(
Lately i kurang sehat. Don't worry, I can take care of myself; my mom kan ada :P

I always have something to talk about but..
only in my heart.
I kan suka bercakap dalam hati :P

Bosan lah cakap dalam hati, takde orang dengar.
Bosan lah cakap dalam hati, cakap sorang-sorang.


************************************


Ingat tak point nombor 21 dalam entry Go 25!? I tulis kat situ I minat baking sampai pernah bercita-cita nak bukak kedai kek. (I tak tipu, itu random facts about me..)

Tapi minat tidak mencerminkan bakat. Kan kan?
I minat baking tapi bakat kurang. Skill pun kurang :(

Alkisahnya malam raya (CNY's eve) tempoh hari I baking kerana terlalu mengidam kek coklat kukus yang sedap itu. I baked dengan penuh passionate (waaahhh gituuu). Malangnya salah teknik (HAHAHA) lalu Kek Coklat yang diidam-idamkan itu tidak menjadi kek, sebaliknya... (jeng jeng jeng)

... menjadi sejenis kuih tradisional Kelantan yang diberi nama beke (ke as in buke = bukan; as if you're familiar with Kelantanese words lah kan).

Mak I salute dengan I sebab terer buat beke (dah 2 kali kek I jadi beke haha). I macam nak bangga dengan pujian Mak I tapi bila mengenangkan Kek Coklat yang menggiurkan, I jadi sedih lantas dah tak mahu baking sampai bila-bila. HAHA Over!

Pelik betul, kat UTP elok je jadi kek tapi bila bake kat rumah jadi beke lah pulak - Beke Oren dan Beke Coklat. So, instead of jadi pengusaha ladang anggur, I nak jadi pengusaha kuih tradisional Kelantan. Hmm.. dah boleh start buat paper work dah ni (kidding kidding :P)

Interest vs. Talent
Small matter je ni, there's always a room for improvement (Ain, 2010)
Di mana ada kemahuan, di situ ada highway (Adnan Sempit, 2010)


P/S: Still craving.
P/S/S: Asah bakat.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...