Ibu Gojes: February 2012

Sunday, February 19, 2012

Repekan sebelum tidur

Lying on bed, ready to sleep.

Flashing back today and yesterday

A lovely weekend; fully occupied with the house chores.

The feeling is undescribable. Bahagia gila rasa apabila sedang mengemas. Lebih bahagia apabila sudah siap dan hasilnya fuhhh rasa macam nak bagitahu satu dunia "aku dah siap kemas umah, tengoklah weh rumah aku!"

Indoor type of person.

Akhirnya berjaya basuh kereta all by my self (setelah hampir sebulan tak basuh dan menampakkan rupa yang tak lalu dipandang dan juga memalukan bila terasa macam ada orang pandang dengan pandangan semacam "kereta ni baru keluar bengkel ke?"). Serius rasa macam nak melompat dan peluk cium setelah misi basuh kereta tercapai.

Weekend ini sungguh membanggakan aku dan membuktikan "I can do it. Keep it up girl!'

Esok kerja. Corporate shirt dah siap iron. Tolonglah bangun awal esok. Tolonglahhhh.

So, I better fall asleep now :p

Tata everyone!

Assalamu'alaikum wrt..


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Wednesday, February 15, 2012

Bertenang-tenangan

Antara sebab best kerja di Kerteh. Walaupun Kerteh semacam banyak kekurangan, kelebihan yang satu inilah dijadikan sebab untuk stay. Best gila okay lepas kerja lepak tepi pantai menghadap ombak. Layan angin pantai. Walaupun sorang-sorang. Best gila sampai tak tahu nak cerita macam mana. Kena rasa sendiri. Alhamdulillah tuhan bagi aku rasa nikmat ini. Banyak lagi benda yang perlu disyukuri dari ditangisi. Bermillion sebab untuk happy. You deserve to be happy in your own way. Sebab bahagia itu letaknya di hati bukan pada material. You define happy. It's you; you choose to be happy or unhappy. It's you, bebeh!

(Of course I choose to be happy)


Published with Blogger-droid v2.0.4
Baca selanjutnya...

Sunday, February 12, 2012

Smile!

Enjoy what you do.

Live your life.

Smile always; even your opismet told you that you're wearing a curtain instead of tudung.

Be cool even your opismet like to dog you (HAHA) Read: menganjeng.

I need to struggle more to fit local's mind set.

I have to lower my ego. Not good for sustaining relationship with opismet.

Yeapp bukan senang nak pandai; long way to go.

This is the price I have to pay for choosing the path I took.

And oh ya! I chose to go with the flow. U-turn next time.


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...

Friday, February 10, 2012

Hari ini, The road not taken, dll.

Dahsyat betul gadis kolej di pub!


Eh I bukan pergi pub pun. Tu tajuk iklan yang kelihatan depan mata I sekarang. Dahsyat betul iklan.


Hello hello lama tak jengah ke sini. Baru balik jogging dari tepi persisiran pantai Paka. Jogging sensorang jeww. Jogging bukan sebab nak kurus sebab I tak gemok pon, tembam sikit jewww :p Jogging sebab nak sehat, badan I nak pakai lama lagi ni (insyaallah). Lama lagi I nak hidup, I baru 23 next month baru cukup 24. Eh, bakal 24 dalam masa sebulan. Wow!

I ingat nak kawen masa umur 24, hopefully tercapai azam tahun ni nak kawen. Hikhikk :p

Eh tadi cerita pasal jogging kan. Nah tengok gambar sebagai bukti..


Errr tak tahu lah nanti gambar keluar kat mana, takleh nak adjust location gambar trough blogger-droid.

Hampeh betul takleh connect internet kat laptop pakai telepon. Sek-sek IT tempat kerja I pasti ada solution sebab I pakai laptop company, haruslah ada restriction. Takkanlah I nak angkut laptop sendiri menjadikan I lebih kaya ada 2 laptop kat rumah. Tak larat aih nak pakai 2 laptop. Ada 1 laptop opis ni pun kadang2 tak terpakai. Balik dari opis campak je mana2 tempat yang nampak clear kat dalam rumah. HAHA. Tu sebab (disebabkan) semangat kurang kebelakangan ni, tu pasal maen campak je. Kalau semangat lebih, semua usb kat laptop aku cucuk key design. Konon mogok ah takmaw kerja lebih masa. Work Life Balance! Hoho.


Ever heard about The Road Not Taken; the poem by Robert Frost?


Two roads diverged in a yellow wood,

And sorry I could not travel both

And be one traveler, long I stood

And looked down one as far as I could

To where it bent in the undergrowth;


Then took the other, as just as fair,

And having perhaps the better claim

Because it was grassy and wanted wear,

Though as for that the passing there

Had worn them really about the same,


And both that morning equally lay

In leaves no step had trodden black.

Oh, I marked the first for another day!

Yet knowing how way leads

 on to way

I doubted if I should ever come back.


I shall be telling this with a sigh

Somewhere ages and ages hence:

Two roads diverged in a wood, and I,

I took the one less traveled by,

And that has made all the difference. 


Setelah hidup hampir setahun sebagai design engineer, I masih confuse dengan apa yang I nak dalam hidup I. Is this (the life I'm living now) really what I want in life? Fikir dalam2, I macam tak pernah buat keputusan dalam hidup I. I just go with the flow. Go with the flow is not a crime, instead it's a good thing to do. At least I'm a design engineer (who still confused, with flaws here and there).

Someone told me that I still can make a U-turn (if I wish to). Will I?


Published with Blogger-droid v2.0.3
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...