Ibu Gojes

Wednesday, February 15, 2017

Cara Mudah Kekal Bertenaga Bagi Ibu Menyusu Yang Bekerja Dan Menguruskan Rumah Tangga

Assalamu'alaikum w.r.t

Sebagai ibu menyusu yang bekerja dan menguruskan rumah tangga, tak dinafikan kita sering berasa letih dan lesu. Keletihan yang diakibatkan oleh kesibukan kerja sehari-hari memang sangat mengganggu konsentrasi dan prestasi kerja. Lebih parah, pengeluaran susu ibu juga mungkin terganggu.

Masalah keletihan, penat dan kurang bertenaga ini boleh menjadi kronik dan meningkatkan risiko serangan penyakit dan gangguan emosi. Susah kalau kita diserang penyakit yang tak diingini, keharmonian rumah tangga mungkin terjejas dengan tekanan dan gangguan emosi yang kita alami. Sikap ambil tahu anda mungkin akan menyelamatkan nyawa dan rumahtangga anda.



Terdapat banyak cara untuk melenyapkan rasa penat atau letih dengan cara yang berkesan. Misalnya melalui makanan dan vitamin yang bagi menambah tenaga.

Kekal Bertenaga Walaupun Bekerja dan Menguruskan Rumah Tangga

Macam mana nak maintain tenaga sepanjang hari jaga budak kecik dan uruskan kerja rumah sambil bisnes online? Miza cerita dari pengalaman Miza sendiri. Miza amalkan vitamin Shaklee dari sebelum kahwin, mengandung, pantang dan masih teruskan sampai sekarang.



Miza sangat rekemen ambil vitamin tambahan seperti protin, iron (zat besi), vitamin B1, magnesium dan serat. Dalam Shaklee, kita ada makanan sumber tenaga yang selamat :

Protein untuk shaklee kita ada ESP, Mealshake & Cinch Shake

Fungsi protein adalah membina sel dan otot yang sihat. Protein dari ESP, Mealshake & Cinch Shake menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar. Pengambilan protein yang cukup dengan asid amino yang lengkap akan membuatkan kita berasa kenyang lebih lama dan bertenaga sepanjang hari.

Sebagai ibu menyusu, keperluan tenaga yang berterusan sangat penting untuk memastikan badan kita dapat menghasilkan susu yang mencukupi untuk anak. Istimewanya dengan ESP Shaklee, susu ibu akan lebih pekat dan meriah. Anak cepat kenyang dan dapat membesar dengan lebih baik.


Iron (zat besi) dalam Shaklee kita ada Vitalea 

Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Vitalea sangat penting untuk memenuhi lompong-lompong nutrisi yang kita tak dapat dari diet harian kita.

Iron (zat besi) sangat diperlukan untuk membina sel darah merah dalam badan kita. Tanpa sel darah merah yang mencukupi, kita akan keletihan dan diserang anemia (kekurangan sel darah merah). Sebagai ibu menyusu, tentulah kita taknak diserang penyakit dan mengabaikan keperluan anak apabila kita sakit. Ibu menyusu perlu lebih tenaga dan sentiasa sihat demi anak-anak.


Vitamin C

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.

Vitamin C sangat penting untuk menguatkan sistem imun dalam badan kita. Sitem imun yang kuat akan melawan penyakit lebih cepat dan badan kita akan jarang diserang penyakit seperti selsema. Ambil Vitalea bersama vitamin C untuk mengoptimumkan penyerapan zat besi ke dalam badan


Vitamin B 1 kita ada B-complex Shaklee, vitamin B yang lengkap.

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh.  

Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg

Magnesium dalam Shaklee kita ada Ostematrix.

Magnesium berfungsi membantu menghasilkan tenaga, sintesis protein, membantu mengaktifkan enzim dan meningkatkan proses metabolisme tubuh.

Ostematrix - Lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Ibu menyusu banyak kehilangan kalsium sejak dari awal kehamilan lagi. Jadi, sangat penting ibu menyusu mengambil kalsium yang mencukupi untuk memenuhi keperluan tubuh sendiri dan bayi.

Alfalfa Complex - Sumber Serat Tinggi 

Serat selain buah, yang mana susahnya nak ambik buah nak sediakan buah ni; kita ada alfalfa, serat yang tinggi. Serat membantu melawaskan sistem penghadaman. Apabila badan lawas, toksin dapat dikeluarkan dengan baik dari badan kita. Badan yang kurang toksin menyerap zat nutrisi dengan lebih baik.

Alfalfa merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis.

Bagi ibu menyusu, Alfalfa Complex sangat penting untuk penghasilan susu ibu. Terkenal sebagai milk booster semulajadi.




Vitamin ni bukan sahaja bekalkan tenaga dan menjadikan setiap hari adalah hari yang produktif. Tapi kesannya kita jadi lebih ceria, menarik rezeki bila tak stress, dan badan pun slim dan cergas.


Order Vitamin Tenaga Untuk Ibu Menyusu




Konsultasi Vitamin Tenaga

Hubungi Miza 0199363759 untuk order vitamin Shaklee dan konsultasi sihat bertenaga yang berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?

Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Monday, February 13, 2017

Kenapa Vivix Shaklee Mahal; Hebat Sangat Ke Vivix Ni Sampai Orang Sanggup BORONG?

Assalamu'alaikum w.r.t

Vivix Supplement Premium

Ramai di antara kita yang sudah 'aware' dengan supplement PREMIUM dan EXCLUSIVE dari Shaklee, iaitu VIVIX. Rata-rata yang sudah menggunakannya mengakui kehebatan VIVIX Shaklee dan testimoni mereka membuatkan kita semua teruja untuk mencubanya.




Miza sangat teruja untuk merasai sendiri kehebatan Vivix. Mana tidaknya, makin lama study pasal Vivix makin jatuh cinta. Vivix satu-satunya produk yang boleh merawat sel dari peringkat DNA dan formulanya sudah dipatenkan! Bila sebut paten, orang lain tak boleh tiru. Memang exclusive untuk Shaklee sahaja.

Memang tak senang duduk kalau diri sendiri tidak consume Vivix. Sudah lama Miza menanam azam untuk mencuba Vivix kerana khasiatnya yang tiada tandingan. Maka, pada masa yang tepat Miza telah memborong Vivix. Promosi beli 6 PERCUMA 1 Miza tak lepaskan.

Ternyata, pelaburan Miza berbaloi. Banyak sangat untung beli masa promo. Dapat sebotol Vivix PERCUMA dan CASH REBATE RM250.80. Jimat ke jimat?

Baca: Beli Vivix Murah Di Sini

Hebat Sangat Ke Vivix Ni?

 Apa yang membuatkan Vivix hebat?
Tentulah kandungan dalam Vivix itu sendiri. Terdapat empat ramuan utama yang hebat dalam Vivix, iaitu:

  • Muscadine Grapes 
  • Purple Carrot
  • Elderberry
  • Polygonum Cuspidatum










Baca:
Khasiat dan Keistimewaan Vivix


Apakah Telomere Study?

Telomere ialah bahagian paling hujung pada DNA kita, seakan-akan 'cap' atau penutup yang berfungsi melindungi sel dan DNA daripada kerosakan. Penuaan dan serangan radikal bebas akan menyebabkan telomeres ini menjadi semakin pendek dan kemudiannya terus rosak dan sel akan mati. 



Apabila sel telah mati dan tidak ada sel baru yang terbina, kita akan mendapat penyakit terutamanya penyakit yang berkaitan dengan penuaan dan serangan radikal bebas seperti serangan jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis, kanser dan banyak lagi penyakit kronik lain.


Analogy tali kasut:
Telomere ni macam hujung tali kasut @ aglet. Fungsi hujung tali kasut ni supaya benang-benang pada tali kasut tak rosak atau terurai. 




Vivix berfungsi untuk memastikan telomeres ini sentiasa panjang dan sel / DNA terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas.

Menurut landmark study Shaklee, telomeres pengguna Shaklee 11% lebih panjang berbanding mereka yang tidak menggunakan Shaklee.




Baca:
Fungsi Vivix Merawat Kerosakan Sel dan Melawan Penuaan
Atasi Masalah Kulit Rosak Dengan Vivix


Berapa Harga Sebotol Vivix?


Harga runcit sebotol Vivix termsuk gst ialah RM503.50.








Tutorial Menggunakan esell di sini


Macam mana nak beli Vivix Dengan Harga Murah Dan Konsultasi Tip Top?

Hubungi Miza 0199363759 untuk order Vivix Shaklee dan konsultasi awet muda yang terbaik.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?

Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Sunday, February 12, 2017

Pengedar Shaklee Paka, Kerteh dan Kemasik Sedia COD dan Memberi Konsultasi Terbaik Untuk Anda

Pengedar Shaklee Terbaik Dungun & Kemaman


Produk Shaklee Mengecewakan | Puan Pasti Tidak Percaya!

Puan mungkin tak percaya tapi Miza ada cerita pasal sorang akak ni yang sangat kecewa dengan produk Shaklee.
Dalam 2-3 hari lepas Miza dapat whatsapp dari sorang akak. Ayat mula- mula dah nampak akak ni stress. Dia kata dia dah beli banyak vitamin Shaklee.
Dah habis beratus ringit dah. Dalam RM 600 jugak la katanya. Ada vitamin C 500mg, Vitamin E Complex, Vivix dan vitamin Shaklee lain.
Dia dah makan dekat 3 bulan dah tapi macam tak ada kesan sangat. Sebab dia study produk Shaklee ni bagus. Research saja cecah RM 1 Billion. Tapi takkan la kesan dia slow sangat macam kura- kura. Beli dah lah mahal.
Huh ! Frust betol !
Jadi dia tak puas hati. Dia pun Google la cari pengedar Shaklee yang lain. Tup ! Tup! jumpa blog Miza ni.
Long story short,
Miza pun tanya macam mana akak makan ? Sebab dari list produk yang akak ni beli untuk masalah tu MACAM NAK TEPAT DAH.
Akak tu jawab : ” Pengedar tu ajar akak makan ikut botol je Miza. Bila akak tanya dia ulang lagi ‘ ikut botol je’. Jadi akak pun ikut la “.
Miza pun ‘sengih’ sambil jawab whatsapp akak ni. End of story….


Puan Pengguna Produk Shaklee, TAPI...

  • Tidak mendapat kesan seperti yang dijanjikan
  • Tidak mendapat tunjuk ajar cara makan produk Shaklee yang betul
  • Pengedar puan tidak membantu menyelesaikan masalah puan
  • Pengedar puan jenis touch and go, tiada follow up selepas membeli
  • Tiada tips extra
pengedar shaklee terbaik dungun dan seluruh malaysia

pengedar shaklee terbaik kemaman dan seluruh malaysia


Kenapa Puan Perlu Pilih Miza Untuk Menjadi Pengedar Shaklee Puan?

  • Miza komited untuk memberikan konsultasi terbaik untuk setiap pelanggan Miza
  • Miza suka pergi kelas nutrisi untuk timba ilmu untuk dikongsi bersama pelanggan Miza. Benda baik elok dikongsi, jangan disimpan sorang-sorang :P
  • Miza akan follow-up perkembangan dan masalah Puan sepanjang menjadi Pengedar Shaklee Puan
  • Miza akan share tips extra untuk lebih cantik dan sihat dengan Puan
  • Miza berbesar hati untuk COD produk Shaklee dengan Puan yang tinggal di kawasan Paka, Kerteh dan Kemasik. COD bergantung kepada persetujuan antara Miza dan Puan. Apa-apa hal, WhatsApp Miza dulu, kita bincang bila dan di mana kita boleh jumpa untuk COD :)
  • Miza akan segera pos Produk Shaklee yang Puan order secepat mungkin selepas pembayaran dibuat.



Pengedar Shaklee Terbaik, Komited Memberi Konsultasi TIP TOP


Pengedar Shaklee Dungun & Kemaman


Keistimewaan Daftar Ahli Shaklee dengan Miza 

  • Beli Produk Shaklee dengan Harga Ahli, jimat sehingga 25%
  • Promosi bulanan Shaklee yang pastinya lebih jimat dan berbaloi
  • Peluang jana pendapatan 5 angka dan nikmati bonus berganda - Cash Bonus, Car Bonus & Convention Bonus
  • Coaching berterusan

Nak tahu lebih lanjut, boleh risik-risik dengan Miza. WhatsApp Miza cepat-cepat. Lagi lama tunggu lagi lama la nak maju :P





Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Pengalaman Salah Guna Pencuci Muka Yang Tak Dapat Dilupakan - Muka Menjadi Kering Dan Menggelupas

Assalamu'alaikum w.r.t
Dalam entry kali ni Miza nak share pengalaman salah guna pencuci muka. Pengalaman ni bila diingat balik, memang rasa menyesal jugak lah sebab tak cakna. Main ikut sedap je pilih pencuci muka, tak sedar kulit rosak dari dalam.



Macam-macam Cuba Pencuci Muka, Tapi Merosakkan Kulit

Dah banyak pencuci muka yang Miza guna sebelum ni. Khususnya untuk kulit berminyak dan jerawat.

Tak terbilang berapa kali tukar sebab asal rasa tak serasi tukar. Yang paling ingat, pernah guna jenama Body S***, El*****.

Rasa pedih-pedih muka pun tahan je sbb yakin jenama ni guna bahan semulajadi, inspired by nature kan..? Apa lah bodoh sangat masa tu haha. Obses punya pasal lah ni

Miza tak perasan bila masa muka berminyak Miza ni jadi kering. Kering sangat sampai menggelupas. OMG! Apa dah jadi?






Dah Jumpa Pencuci Muka Yang Selamat dan Mampu Merawat Masalah Kulit

Sejak kenal Nutri White Gentle Deep Foaming Cleanser ni, barulah Miza tahu pencuci muka yang banyak bahan kimia akan mengeringkan kulit. Dia sapu semua minyak pada kulit, even minyak yang diperlukan untuk maintain kelembapan kulit pun 'licin'.

Sayang seribu kali sayang, pada usia 28 tahun baru kenal pencuci muka yang selamat dan tak keringkan kulit. Dah lah bahan exclusive, 16 bahan aktif diambil dari 16 buah negara. Formula pulak ada paten. Dikaji oleh saintis bertaraf antarabangsa, diuji oleh lebih 100 000 ujian kualiti setiap tahun.





Pencuci muka ni bukan sahaja selamat, tapi dapat merawat masalah kulit dari dalam. Nutri White Deep Foaming Cleanser ni mengandungi vitamin C semula jadi untuk mencerahkan kulit dan mengecutkan jerawat. 

Vitamin C juga berfungsi merawat luka dan lebam akibat jerawat. Kulit bukan sahaja cantik, tetapi sihat dari dalam. Kulit yang sihat sudah pasti cantik, tetapi kuli yang 'cantik' belum tentu sihat. 





Memang rugi sangat tak kenal awal-awal. Tapi, macam orang putih kata la, better late than never!

Alhamdulillah sangat puas hati dengan cleanser nutriwhite ni, Miza rekemen ke semua kawan-kawan seantero alam

The Shaklee Difference. Perbezaan produk Shaklee dengan produk lain di pasaran. Sebab inilah Miza jatuh cinta dengan produk Shaklee. Sebab Shaklee ada pelbagai ujian ke atas setiap bahan sebelum diproses menjadi sesuatu produk. Sangat terjamin!





Jom baca Pengalaman kawan-kawan lain yang bijak memilih Pencuci Muka Nutri White. Lihat testimoni di bawah, anda pasti teruja untuk mencubanya.

Testimoni Pencuci Muka Nutri White












Order Nutri White Gentle Deep Foaming Cleanser Sekarang! Klik Sini


Tutorial Menggunakan esell di sini



Konsultasi Skin Care Selamat

Hubungi Miza 0199363759 untuk order vitamin Shaklee dan konsultasi kulit cantik yang berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?


Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Thursday, February 9, 2017

Parut Stretch Mark Selepas Bersalin Hilang Setelah Konsisten Minum ESP

Assalamualaikum w.r.t

Pengalaman mengandung memang mengujakan. Tidak dinafikan semua ibu gembira dan berdebar-debar menantikan kelahiran bayi mereka, lebih-lebih lagi bagi ibu yang pertama kali hamil.

Namun di sebalik keterujaan itu tersimpan rahsia yang bakal menghantui hidup para wanita selepas bersalin iaitu stretch mark. Stretch mark terjadi kerana semasa mengandung, perut ibu mengembang dan meregang kerana tumbesaran bayi dalam kandungan.

Setelah bersalin, perut ibu kembali kempis dan menggeleber. Kesan regangan semasa mengandung meninggalkan stretch mark pada perut ibu. Kesan ini tidak hilang dengan sendirinya, sebaliknya kita perlu berusaha untuk menghilangkannya.

Bagaimanakah caranya menghilangkan kesan stretch mark selepas bersalin dengan cepat? Ikuti kisah Puan Nurul Hazwani menghilangkan parut stretch mark dengan konsisten minum ESP setiap hari.


********************

MEI 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 14: NURUL HAZWANI HAMZAH
.

[ PARUT STRETCH MARKS HILANG SELEPAS AMALKAN ESP ]

.

Stretch marks. Ramai ibu2 yang mengalami masalah ini sepanjang kehamilan, terutama sekali apabila kandungan mencecah 8 bulan ke atas. Rasa stress setiap kali terpandang rekahan pada kulit yang dulu licin dan sekata.

.

Untuk saya, saya mengalami stretch mark jauh lebih awal. Seawal menjengah alam remaja; 13-14 tahun. Awal kan? Saya dulu, sangat kurus sewaktu di sekolah rendah. Apabila memasuki sekolah menengah, ditambah dengan perubahan hormon, (baru nak up orang kata) saya mula dapat berat seimbang.

.

Tapi kesannya, saya mula perasan terdapat stretch marks pada kawasan-kawasan tertentu pada tubuh saya. Gelap dan hodoh. Memang sebagai remaja, saya akui saya rasa sangat rendah diri.
Masalah ini tidak pernah selesai, sehinggalah bertahun-tahun kemudian.

.

Suatu hari, kalau tak silap pada 2012, Master Hadha perkenalkan saya dengan ESP. Asalnya beliau beri saya cuba segelas di rumahnya. Kata Master Hadha, bagus untuk lapik perut sambil boleh meningkatkan metabolisme, maklumlah saya bekerja shift adakalanya makan tak menentu lagi pula letih melayan Adam Dzikri yang baru menginjak 2 tahun masa tu.

.

Seteguk saya rasa, mm sedap. Saya beli 1 canister ESP dengan harapan siapa tak nak kurus kan? Hehe

Pada suatu hari, lebih kurang 2 bulan selepas mengamalkan ESP, saya perasan yang garisan gelap stretch marks pada tubuh saya semakin pudar. Eh, biar benar, detik hati saya. Untuk kepastian, saya hubungi Master Hadha. Alhamdulillah, memang betul rupanya. Haruslah saya teruja dan konsisten terus minum ESP.

.

Rupanya boleh berkurang kesan stretch marks ni ye.
Sekarang dah masuk tahun ke 4 saya mengamalkan ESP. Kesan rekahan pada kulit saya hampir- hampir tak kelihatan. Secara tak langsung keyakinan diri pun bertambah, sampaikan nak bercakap depan orang ramai pun rasa yakin je.

Seronok sangat!



cara hilangkan parut stretch mark selepas bersalin dengan berkesan


Sumber testimoni: Supermom Shaklee Story


********************



Order ESP (Energizing Soy Protein) Sekarang! Klik Sini



Tutorial Menggunakan esell di sini


Konsultasi Kulit Cantik

Hubungi Miza 0199363759 untuk order vitamin Shaklee dan konsultasi kulit cantik yang berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?

Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...