Amizah Azid

Thursday, January 12, 2017

Macam Mana Nak Hilangkan Jerawat Batu Bernanah?

Assalamu'alaikum w.r.t

Jerawat batu bernanah di muka menyebabkan keyakinan diri seseorang merosot. Yelah, jerawat besar-besar di  muka menjadi tumpuan orang sekeliling menyebabkan kita malu untuk keluar rumah. Rasa segan nak berhadapan dengan orang sekeliling.

Dah cuba macm-macam produk kecantikan yang menjanjikan kesan mujarab namun saban hari muka tetap tumbuh jerawat. Yang paling sedih, dah banyak duit berhabis tapi kulit semakin teruk.

Dalam entry kali ni Miza kongsikan kisah saudari Sarah merawat jerawat batu bernanah dengan konsisten mengambil Vivix selama 3 tahun. Semoga perkongsian ini bermanfaat. Panjang-panjangkan kepada sesiapa yang mengalami masalah yang sama macam saudari Sarah.


*************************

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 12: SITI SARAH MOHAMAD NOOR
.

[JERAWAT BATU HILANG SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum..Hai.. Saya Sarah..berumur 33 tahun. Sebelum ni saya pernah mengalami masalah kulit muka yang agak teruk. Muka saya jenis muka yang berminyak. Jadi, jerawat senang sangat tumbuh dan kadang-kadang bernanah seperti jerawat batu. Boleh dikatakan hari-hari ada je jerawat baru menyebabkan muka saya penuh dengan bekas-bekas jerawat terutama di bahagian pipi.
.

Kulit saya sangat sensitif pada pencuci muka terutama yang mengandungi alkohol dan bahan kimia kerana ia menyebabkan kulit saya bertambah kering. Disebabkan itu, saya tak pakai langsung mana-mana pencuci muka.
.

3 tahun yang lepas saya mula mengamalkan Vivix. Vivix ni produk Anti Penuaan dan Antioksidan. Saya jadi teruja nak cuba sebab fungsi Vivix nie sendiri yang membantu memperbaiki sel DNA kita. Bila sel kita sihat InsyaAllah kulit kita juga akan sihat.
.

Baru-baru nie saya perbaharui passport saya. Memang agak terkejut bila dibandingkan dengan gambar passport saya 2 tahun lepas. Sangat-sangat berbeza. Muka makin licin dan paling tak sangka gambar passport lama saya memang nampak macam muka makcik-makcik. Tapi gambar terbaru saya nampak kelihatan lebih muda sedikit.
.

Sekarang, saya dah pun berani memakai pencuci muka kerana kulit muka dah semakin baik. Kulit dah tak berminyak macam dulu, jerawat dah jarang-jarang tumbuh dan bekas jerawat dah pudar.
.

Nasihat saya pada kawan-kawan yang ada masalah kulit muka, dah pakai dan consume macam-macam produk, tapi masih tak berkesan, cuba rawat sel-sel badan dengan Vivix ni konsisten selama 3 tahun. Insya Allah masalah kulit muka kawan-kawan akan dapat di atasi.

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse



*************************

Konsultasi Jerawat Batu Bernanah

Hubungi Miza 0199363759 untuk order antioksidan premium dan konsultasi kekal awet muda dengan berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


***** 

Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759


Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah.
Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Wednesday, January 11, 2017

Nak Beli Vivix Murah? Cepat Klik Sini Sebelum Offer Tamat!

Assalamu'alaikum w.r.t

Ramai yang suka Vivix kan? Sekali cuba memang nak lagi. Tak boleh kalau tak dapat. Sebab apa?

Sebab khasiat Vivix yang super awesome tu lah, ramai yang tergila-gilakan Vivix ni. Apa yang membuatkan Vivix sangat digilai oleh peminat-peminatnya?



Berdasarkan kajian saintifik Professor Harvard University, gabungan Resveratrol dan Polifenol menjadi antioksidan yang 10X LEBIH berkesan.

Kalau nak tahu, ramuan Vivix mengandungi 15 jenis Polifenol dan SUDAH DIPATENKAN, syarikat lain tak boleh tiru. Kalau tiru kena saman!

Vivix adalah antioksidan yang paling berkuasa di dunia ni, mampu melambatkan penuaan dengan membaiki kerosakan sel dari peringkat DNA.

Baiki DNA? Power tak power?
Memang tak ada produk lain melainkan Vivix sahaja.
Dan Vivix hanya boleh didapati dari Pengedar Shaklee sahaja.


Penting ke baiki DNA?

Penting kak! DNA ni jati diri kita, menjadikan kita manusia yang unik. DNA simpan maklumat genetik kita. DNA juga kawal atur sel kita untuk berfungsi dengan sempurna. Kalau DNA rosak, habislah badan kita pun 'rosak' lah jugak.

Bila DNA rosak, sel badan kita pun cepat rosak dan lama-lama akan mati. Bila banyak sel yang mati, badan kita mula diserang penuaan dan tak mampu lagi melawan penyakit. Sebab tu lah sekarang muda-muda pun dah kena penyakit orang tua seperti strok, kencing manis, darah tinggi dan juga kanser.

Sebab badan kita setiap hari terdedah dengan racun dari persekitaran kita. Udara persekitaran yang tercemar dengan asap kenderaan dan asap rokok. Makanan yang kita makan pun boleh jadi racun tau. Sedikit sebanyak masuk dalam badan kita dan perlahan-lahan merosakkan sel badan kita tanpa kita sedari.

Sayur-sayuran dan buah-buahan disembur racun perosak, dibubuh baja kimia. Makanan yang kita masak dengan suhu tinggi dan berulang-ulang sudah termusnah zatnya bahkan minyak masak yang diguna banyak kali juga sudah tidak selamat dimakan. Makanan proses juga turut menyumbang peratusan racun yang tinggi dalam badan kita.

'Racun' ni semua adalah pembunuh senyap kita semua. Serang racun ni dengan antioksidan premium dari Shaklee ni sebelum racun menyerang kita. Lindungi badan kita dengan menjaga pemakanan dan mengamalkan diet yang sihat. Jangan tua sebelum usia!

Keistimewaan Vivix

Vivix dihasilkan dari 4 bahan utama yang sangat bermutu tinggi, mengandungi gabungan resveratrol dan polifenol yang mampu melawan kerosakan sel dengan membaiki DNA. Bayangkan bila DNA badan kita sihat, seluruh badan kita sihat dan kembali bertenaga, juga awet muda!




Baca:
Khasiat dan Keistimewaan Vivix
Fungsi Vivix Merawat Kerosakan Sel dan Melawan Penuaan
Atasi Masalah Kulit Rosak Dengan Vivix


 Wah bestnya! Harga berapa ni Miza?

Promosi Januari 2017

1. Beli 2 (Twin Pack) Diskaun 5%
  • Keahlian Shaklee Percuma bernilai RM68.90
  • Penghantaran Percuma bernila RM10.60
  • Diskaun 5% 
  • Cash Rebate RM38
  • Jimat RM308.83



2. Beli 6 Percuma 1
  • Keahlian Shaklee Percuma bernilai RM68.90
  • Penghantaran Percuma bernila RM10.60
  • Percuma 1 botol Vivix 
  • Cash Rebate RM250.80
  • Jimat RM1337.30



Konsultasi Awet Muda

Hubungi Miza 0199363759 untuk order antioksidan premium dan konsultasi kekal awet muda dengan berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


***** 






Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759



Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah.
Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Wednesday, January 4, 2017

Cara Memilih Produk Kecantikan Terbaik Untuk Kekal Cantik dan Sihat Sepanjang Usia

Assalamu'alaikum w.r.t

Wanita dan cantik berpisah tiada. Kalau dulu-dulu biasa kita dengar golongan wanita yang obses dengan kecantikan. Jangan tak tahu, zaman sekarang lelaki pun bukan main lagi mementingkan penampilan kulit wajah.

Cantik itu fitrah. Allah sukakan kecantikan. Kita sebagai hamba pun sudah tentu sukakan kecantikan.

Sebab itulah ramai yang suka cuba macam-macam produk untuk kelihatan cantik, jadi cantik.
Ada yang suka produk telan macam vitamin kecantikan.
Ada yang suka produk minum seperti minuman kolagen.
Ada yang suka produk sapu seperti krim skincare.

Cara memilih produk kecantikan terbaik untuk kekal cantik dan sihat sepanjang usia


Tapi, tak ramai yang sedar kepentingan menggunakan produk yang bukan hanya murah dan berkesan, tetapi SELAMAT.

Rata-rata customer Miza adalah yang tersalah guna produk kecantikan dan kulit menjadi semakin rosak dan sensitif.

Duit dah banyak habis, masa pun dah banyak terbuang.
Kesannya tetap tidak memuaskan.
Akhirnya hati sendiri yang sakit.

Cara Memilih Produk Kecantikan dan Vitamin Terbaik

1. Pilih produk yang sudah 'establish', iaitu produk yang sudah lama berada di pasaran.

Shaklee merupakan syarikat makanan kesihatan nombor 1 di Amerika Syarikat dan sudah berada di pasaran sejak 1956. Produk Shaklee yang paling tua ialah Vita-Lea (nama asal vitalized mineral) yang dicipta pada tahun 1915, dah lebih satu abad usianya!


Sumber: http://www.youfoundyourfuture.com

2. Pilih produk yang berasaskan bahan semulajadi

Semua produk yang dihasilkan oleh Shaklee adalah berasaskan bahan semulajadi dan dijamin berkesan dan selamat. Setiap bahan yang digunakan bukan sahaja semulajadi bahkan bebas dari semburan racun perosak dan bahan kimia berbahaya.



3. Pilih produk yang dibangunkan oleh syarikat yang mementingkan kualiti melalui sokongan ahli sains yang bertauliah

Shaklee membelanjakan berbilion ringgit setahun untuk tujuan penyelidikan dan ujian klinikal terhadap setiap bahan yang digunakan untuk menghasilkan setiap produk keluaran Shaklee. Setiap produk Shaklee diuji keberkesanannya melalui kajian saintifik dan ujian klinikal.




Panduan Memilih Produk Kecantikan dan Makanan Tambahan Terbaik Tanpa Kesan Sampingan Memudaratkan

checklist beli vitamin kecantikan
Checklist panduan untuk beli produk kecantikan dan makanan tambahan
vitamin anda mungkin memudaratkan

Bukti Produk Shaklee Berkesan

Setiap produk kecantikan dan makanan tambahan keluaran Shaklee dibuktikan berkesan melalui Landmark Study yang dijalankan oleh pihak ketiga. Keputusan Landmark Study bukanlah hasil rekaan staff Shaklee tetapi dikeluarkan oleh Dr. Gladys Block, seorang epidemiologist USA. Baik atau buruk keputusan Landmark Study tetap akan disiarkan walaupun tidak menyebelahi Shaklee


vitamin terbaik untuk kecantikan dan kesihatan menyeluruh



http://www.landmarkstudy.com/


Konsultasi Produk Kecantikan Premium

Hubungi Miza 0199363759 untuk order produk kecantikan premium dan konsultasi kekal awet muda dengan berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


***** 






Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759



Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah.
Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Sunday, January 1, 2017

Cara Tegangkan Payudara Kendur Bagi Ibu Beranak Lima Kembali Memikat Suami

Assalamu'alaikum w.r.t

Kaitan Menyusu Badan Dengan Payudara Kendur

Payudara adalah aset wanita paling berharga. Selain menjadi tarikan untuk memikat suami sendiri (awas! jangan pikat suami orang), payudara adalah medium untuk mengenyangkan bayi bagi ibu yang menyusu badan.

Tidak hairanlah ramai yang mengaitkan penyusuan susu ibu menyebabkan payudara menjadi kendur. Setelah tempoh menyusukan bayi tamat, payudara akan mula mengendur.

Semakin ramai anak, semakin kendur payudara.
Semakin meningkat usia wanita, semakin 'jatuh' payudara.
Semakin lama semakin 'lanjut'.

Punca payudara kendur selepas menyusukan bayi adalah kerana payudara yang biasanya 'penuh' dengan susu kini sudah 'kosong'. Bila payudara berhenti hasilkan susu, dengan sendirinya akan mula mengendur dan 'jatuh'. Ditambah lagi dengan tarikan graviti, payudara menjadi semakin 'lanjut'.

Namun, itu bukan alasan untuk isteri tidak menegangkan kembali payudara kendur untuk memikat suami. Isteri beranak lima juga mampu kembalikan keindahan hubungan suami isteri seperti pasangan pengantin baru.

Soalnya sekarang, bagaimanakah cara untuk tegangkan payudara kendur akibat menyusukan anak?




Kesan Buruk Produk Sintetik Untuk Tegangkan Payudara

  • Produk sintetik meningkatkan risiko diserang kanser payudara
  • Produk sintetik boleh mengubah komposisi darah dan menyebabkan anemia
  • Produk sintetik membahayakan nyawa ibu mengandung dan yang sedang menyusukan anak
  • Produk sintetik membahayakan kesihatan wanita yang mengalami masalah kesihatan seperti darah tinggi

Tegangkan Payudara Kendur Dengan Produk Semulajadi 

1. Alfalfa Complex

  • Tumbuhan herba alfalfa sangat banyak khasiatnya, termasuk sebagai 'jamu moden' wanita zaman sekarang
  • Akar alfalfa mampu menjalar sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap nutrient
  • Alfalfa Complex bertindak menegangkan payudara kendur dan merapatkan faraj wanita yang longgar selepas bersalin 
  • Alfalfa bukan sahaja menegangkan payudara, bahkan bertindak sebagai milk booster bagi ibu yang menyusu badan
Alfalfa Complex Shaklee


Baca:
Khasiat dan Keistimewaan Alfalfa Complex
Testimoni Alfalfa Complex Shaklee

2. Protein (Energizing Soy Protein)

  • Antara punca payudara kendur adalah kekurangan protein
  • Payudara tidak mempunyai tulang, hanya disokong oleh tisu dan otot di bahagian dada
  • ESP mengandungi protein yang lengkap dengan semua asid amino yang diperlukan oleh badan
  • Protein berfungsi membina sel yang sihat. Sel yang sihat akan membentuk tisu dan seterusnya otot yang cantik
  • Protein akan membantu menegangkan payudara kendur dengan membina otot yang pejal dan cantik
  • Selain menegangkan payudara, ESP juga akan mencerahkan kulit seluruh badan
ESP Shaklee


Baca:
Khasiat Utama ESP
Keistimewaan ESP

3. Collagen Powder

  • Fungsi utama kolagen adalah untuk menegang. Kolagen ibarat simen yang mengikat batu-bata dinding. Kolagen mengikat sel-sel kulit, dan menarik sel kulit menjadi tersusun rapat
  • Apabila sel kulit tersusun rapat, kulit secara automatik akan menjadi tegang
  • Apabila kulit tegang, payudara kendur juga turut menegang dan menjadi lebih anjal
  • Collagen powder juga bertindak sebagai milk booster
serbuk kolagen terbaik di pasaran


Baca:
Khasiat dan Keistimewaan Collagen Powder
Testimoni Shaklee Collagen Powder
Cantik Tanpa Make Up Dengan Shaklee Collagen Powder
Cara Pilih Collagen Terbaik Di Pasaran


4. Vivix

  • Vivix merupakan antioksidan yang paling berkuasa untuk melawan penuaan sel akibat kerosakan sel
  • Vivix akan membaiki sel yang rosak dan membantu menghasilkan sel baru yang lebih sihat
  • Sel yang sihat akan membentuk payudara yang tegang dan anjal
vivix shaklee


Baca:
Khasiat dan Keistimewaan Vivix
Fungsi Vivix Merawat Sel dan Penghalang Penuaan
Atasi Masalah Kulit Rosak Dengan Vivix

Berapa Lama Nampak Kesan? 

Kebanyakan testimoni yang diterima mengatakan kesan seawal sebulan. Ada juga lebih cepat. Ada juga lagi lama baru nampak kesan.

Suka Miza ingatkan, kesan bergantung kepada disiplin cik Puan makan produk, umur dan juga keseriusan masalah cik Puan.

Kalau rajin makan dan payudara baru je mengendur, cepat lah payudara cik Puan tegang kembali. Tapi kalau makan pun jarang-jarang, dan payudara dah jatuh teruk, lama la baru nampak kesan.

Pesan Miza, jangan terlalu taksub dengan janji manis penjual produk yang menjanjikan kesan seawal 3 hari dan menggunakan produk sintetik. Produk sintetik boleh memudaratkan kesihatan cik Puan di kemudian hari.

Ramai juga pengedar Shaklee yang hanya pandai menjual tetapi tidak pandai memberi konsultasi kepada pelanggan. Kesannya, pelanggan yang rugi kerana tak dapat servis yang sepatutnya.

Testimoni Tegangkan Payudara Kendur Dengan Vitamin Shaklee

tegangkan payudara kendur untuk kembali memikat suami

cara anjalkan aset wanita secara semulajadi


cara tegangkan payudara kendur selepasa bersalin 

cara tegangkan payudara dengan shaklee collagen powder


cara anjalkan aset wanita tanpa suntikan hormon

Konsultasi Tegangkan Payudara Kendur

Hubungi Miza 0199363759 untuk order vitamin tegangkan payudara kendur dan konsultasi kekal awet muda dengan berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


***** 




Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759


Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah.
Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.

Baca selanjutnya...

Thursday, December 22, 2016

Cara Jadi Ahli Shaklee PERCUMA, SENANG JE!

Assalamu'alaikum w.r.t

Malaysia Dilanda Tsunami!

Perasan tak, Malaysia sekarang dilanda tsunami? Eh, ada tsunami ke?
Ada. Tsunami Shaklee :)

Tsunami Shaklee menyebabkan Newsfeed di Facebook dan Instagram dipenuhi dengan gambar, testimoni dan info berkaitan produk Shaklee - Vitamin, Skincare dan Penjagaan Rumah.
Carian produk Shaklee di google juga tidak kurang hebatnya. Beribu-ribu blog pengedar Shaklee keluar bila search pasal produk Shaklee.

Ramai yang mengakui keberkesanan produk Shaklee dalam mengatasi masalah kesihatan dan kecantikan. Tak hairanlah beribu-ribu testimoni yang keluar. Testimoni ni bukan main tulis je tau, sebab produk Shaklee sangat menitikberatkan kualiti. Setiap produk menjalani beratus-ratus kajian saintifik sebelum dipasarkan.



Always Work, Always Safe, Always Green (Sentiasa Berkesan, Sentiasa Selamat, Sentiasa Mesra Alam) adalah trademark Shaklee. Shaklee bukan suka-suka tau letak trademark 'always' (sentiasa) tu. Semua produk Shaklee disokong oleh landmark study untuk membuktikan trademark Shaklee 'always' tu boleh dipakai. Landmark study tu apa pulak?

Apakah Landmark Study?

Landmark Study ialah satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan saintis terhadap 3 golongan:
1. Golongan yang langsung tidak mengamalkan makanan tambahan (supplement)
2. Golongan yang mengamalkan makanan tambahan jenama lain
3. Golongan yang mengamalkan makanan tambahan jenama Shaklee

Suka atau pun tidak, keputusan landmark study tetap akan dikeluarkan walaupun tidak berpihak kepada Shaklee. Haaa letak parang kat tengkuk sendiri la tu kalau produk tak bagus kan?

Apakah Penemuan Landmark Study?

Secara umumnya, golongan yang tidak mengamalkan apa-apa supplement mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik berbanding golongan yang mengamalkan supplement jenama lain. Golongan yang mengamalkan supplement Shaklee mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik dari golongan yang mengamalkan supplement jenama lain dan golongan yang langsung tidak mengamalkan supplement



Sumber: Shaklee Landmark Study

Kesimpulan

Trademark Shaklee 'Always' terbukti boleh digunapakai kerana sememangnya produk Shaklee Always Work, Always Safe, Always Green (Sentiasa Berkesan, Sentiasa Selamat, Sentiasa Mesra Alam). Hanya Shaklee satu-satunya syarikat supplement yang berani buat landmark study dan membuktikan produk Shaklee adalah supplement terbaik di dunia.

Rugilah kan tak jadi pengguna produk Shaklee. Produk berkualiti tinggi yang disokong oleh kajian saintifik.

Rugi jugaklah kan dah jadi pengguna produk Shaklee tapi tak daftar sebagai ahli Shaklee.


Keistimewaan Menjadi Ahli Shaklee

cara jadi ahli shaklee percuma


cara jadi ahli shaklee percuma



Macam mana cara jadi ahli Shaklee?

Ada dua cara untuk jadi ahli Shaklee - berbayar dan tidak berbayar.

1. Berbayar - Daftar ahli Shaklee dengan harga hanya RM79,50
2. Tak Berbayar - Beli produk bernilai 200uv ke atas anda layak menjadi ahli Shaklee secara PERCUMA!.


Apa yang boleh dibeli untuk cukupkan 200 UV?

Cadangan produk bernilai 200UV (lebih kurang RM680)
1. 2 botol Vivix
2. 3 kotak Collagen Powder
3. 1 botol Vivix  + 1 Spot Whitening Treatment + 1 botol SR Vita C Plus + 1 botol GLA Complex
4. 1 botol Vivix + 1 kotak Collagen Powder + 1 Spot Whitening Treatment
5. 1 botol Vivix + 1 kotak Collagen Powder + 1 botol Herblax
6. Set Prenatal (Hamil)
7. Set Postnatal (Berpantang / Menyusu)
8. Dan lain-lain: hubungi Miza untuk keterangan lanjut



Konsultasi Produk Shaklee



Hubungi Miza 019-9363759 untuk daftar sebagai ahli Shaklee dengan konsultasi produk Shaklee yang terbaik di Malaysia!
Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


***** 


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah.
Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...