Malam tadi | Pakar Cantik

Tuesday, August 18, 2009

Malam tadi

Ehem ehem. Testing testing. Mic OK.

Aku tak faham kenapa aku rajin sikit buat entry baru sejak akhir-akhir ini. Mungkin sebab aku bosan study dan buat logbook pah ceroh. Oh, ya! Aku buat entry-entry baru ini di ofis ;) abeslah kalo bos tahu T____T

Malam tadi kereta anis takleh start. Eh, salah la mizah.. kereta anis tu dah lama takleh start since last Thursday (kot). So malam tadi, bertungkus-lumus try start kereta anis yang diberi nama Kasih itu. Evergreennya nama kereta kau anis ;) Tiba-tiba aku terfikir nak bagi nama jugak kat kereta aku tapi tak jumpa nama yang sesuai. Boleh lah mintak tolong anis rekemenkan nama lepas ni. Orang lain yang nak cuba nasib bagi nama best pon boleh, sangat dialu-alukan. Sila sila.

Maka kami awekss cun yang kurang tahu menahu pasal kereta ni terpaksalah panggil kawan-kawan lelaki kesayangan ramai untuk tolong tengok-tengokkan keadaan si Kasih itu (tiba-tiba dapat pangkat kesayangan ramai sebab diorang tolak kereta anis sampai kereta itu hidup dan boleh dipandu mengelilingi satu Paka) hiperbola sangat ayat neh.

Apsal ngan si Kasih tu weyh? Menurut kawan-kawan lelaki kesayangan ramai itu, starter rosak. Patut lah takleh start. Bukan sebab takde minyak ye! Sebab battery pon bukan. Entah papelah jiran tu cakap battery kong terus. Haish! Jiran tu tak cukup power ah bab-bab kereta neh. OK, boleh eliminate dari list.

Sebelum kawan-kawan lelaki kesayangan ramai itu pulang, kami awekss cun sempat hidangkan minuman kesukaan seisi rumah, teh O panas dan kek Apollo kepada mereka. Tetamu kann, lagi-lagi tolong tolak si Kasih tu sampai berpeluh-peluh basah baju (sedikit exaggerate). Boleh pulak ada yang demand mintak fresh orange. Next time cuba lagi ye baby, malam-malam macam ni susah nak petik buah oren kat blakang rumah.. Whoahhh, sape baby weyh? Haila haila Y_Y aku tak tahu icon ini melambangkan muka orang yang macam mana

Seronokkkk diorang menikmati teh O panas dan kek Apollo itu sambil memperlakukan porch kami seperti warung mamak. Silap satu je, diorang bersila atas surat khabar lama. Next time diorang pergi warung mamak sure bawak surat khabar lama banyak2 sebab nak alas duduk, tiru warung mamak kami la tu~ (ada chance nak challenge warung mamak neh)

Muka aku tengah ngantuk mmg huduh. Dats y lah diorang blah cepat-cepat T___T sori ah korang, bukan nak halau tapi korang yang nak balik kann.. hehehe. Lepas diorang blah, ktorang plak sambung lepak kat warung mamak. Hoho. Tiba-tiba rasa kitaorang comel (orang perasan memang begitu, maafkan saya)

Dah la weyh, asek buat entry baru bila nak siap projek mizah oiiii. Haish!

2 comments:

  1. haha.Kasih telah sebabkan umah kita jadi warung kan?

    klakar.=)

    ReplyDelete
  2. ada pesanan dari pelanggan, mintak air soya lebih supaya dia tak teragak-agak untuk tuang ke dalam gelas aka supaya tak tuang balik ke dalam bekas :P

    tak kelakar pon tp comel (dasar perempuan perasan!) haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...