Makan Besar | Pakar Cantik

Saturday, August 9, 2014

Makan Besar

Semalam, katanya nak makan di Cookies & Ginger. Tapi sebab gerak lambat dan jalan jem teruk, terpaksa tukar ke plan B. Maka ke Bigfood lah kami semalam.

Sampai kedai makan pun dah pukul 11 lebih. Bayangkan betapa menderitanya perut aku. Sempat tidur lagi dalam kereta sebab jem teruk. Motif lah malam-malam minggu nak buat kerja pembinaan besarkan jalan.

Bigfood; sesuai dengan namanya, portion makanan yang dihidangkan sangatlah besar. Selayaknya, aku tak layak makan kat sini sebab nanti membazir. Kami order seperti dalam gambar (lupa nak capture nama meal). 3 orang makan pon tak habis. Memang membazir T_T

Korang kalau rasa perut kecik macam aku, bolehlah share dengan orang sebelah. Dan jangan tamak nak order macam-macam jenis, nanti tak larat nak habiskan. Lainlah kalau kau memang suka membazir. Tapi membazir itu amalan syaitan, harap maklum.

Makan sampai pelayan suruh balik (orang last). Nampak tak gigihnya nak cuba habiskan meal tu?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...