Cara Kecutkan Fibroid 10CM Yang Selamat Bagi Ibu Hamil

Disahkan ada fibroid sewaktu mengandung bukanlah sesuatu yang mengujakan.

Seboleh-bolehnya ibu cuba mengecutkan fibroid yang semakin membesar dengan cara semulajadi supaya tidak mengancam kandungan yang dibawa.

Setiap ibu pastinya inginkan kelahiran normal yang selamat tanpa pembedahan.

Miza ingin bawa anda menyelami kisah seorang ibu yang disahkan ada fibroid semasa hamil dan berjaya mengecutkannya dan mampu bersalin secara normal dengan selamat.

Ini adalah kisah Puan Nira yang berusia 37 tahun yang hamil anak ke-4 dengan ketumbuhan fibroid sebesar 10cm. Saksikan kisah beliau dalam video pendek di bawah

Awal Perkenalan dengan Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Nama saya Nurhayatul Nira binti Ramli, berusia 37 tahun dan baru sahaja melahirkan anak keempat Januari yang lepas.
.
Saya berkenalan dengan Shaklee dah lama, cuma tidak secara konsisten sebelum ni. Saya selalu mengadu pada kawan saya, Azlinda Ismail tentang penat dan sakit-sakit badan yang saya alami. Beliau mengesyorkan saya mengambil multivitamin, Vitamin c dan kalsium disebabkan jadual kerja dan pemakanan saya yang tidak menentu. Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik dan lebih bertenaga. Niat saya mengambil suplemen adalah untuk sihat, serta kesihatan itu dapat saya gunakan untuk beribadat dengan lebih sempurna.

Puan Nira Disahkan Hamil 

Bagaimanapun, saya mendapat "kesan sampingan" daripada pengambilan suplemen tersebut. Saya bukan sahaja semakin sihat, namun saya juga disahkan hamil di kala anak bongsu saya waktu itu berumur 5 tahun. Saya tidak langsung merasa penat di awal kehamilan sedangkan ketika itu saya berada di dalam lawatan kerja di sekitar United Kingdom selama 2 minggu.
Pasangan mana yang tak gembira bila dikhabarkan tentang zuriat yang bakal mereka timang. Bertambah gembira pada waktu scan, doktor mengatakan ada 2 kantung di situ!

Mendapat Berita Sedih

Namun, selepas detailed scan dilakukan, doktor mengesahkan, kantung itu bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Malang sekali ianya adalah cyst sebesar 5.2 cm. Tidak mahu putus asa, kami mendapatkan nasihat pakar seterusnya. Lebih memilukan, rupa-rupanya ia bukan cyst, namun active fibroid yang sebesar 6.7 cm kini berada dalam kandungan saya. Doktor menasihatkan agar saya melalui pembedahan caesaeran berikutan saiz fibroid yang semakin membesar dan membahayakan diri saya.

Enggan Menyerah

Saya tak mahu putus asa. Saya selalu mendengar kehebatan tonik ajaib di wall sahabat saya. Saya nekad mencuba di atas risiko sendiri. Maka bemulalah episod saya dan Vivix. Ketika check up keempat, saiz fibroid hampir 10 cm dan saya teruskan ambil Vivix dengan konsisten dan yakin. Sahabat saya turut mencadangkan Omega Guard yang bertindak anti-radang sebagai menggantikan Vivix.

Usaha Membuahkan Hasil

Alhamdulillah, pada 19 December 2016, checkup dengan pakar menunjukkan fibroid mengecil kepada 4.7 cm. Checkup terakhir pada Januari 2017 pula, pakar mengesahkan saiz fibroid ialah 4.2 cm dan lebih menggembirakan saya tidak perlu menjalani sebarang pembedahan kerana kepala bayi pun telah engaged.
Proses Kelahiran Normal Tanpa Koyakan

Mengimbas kembali detik-detik kelahiran anak keempat saya. Kelahiran yang mudah dan paling cepat pernah saya rasakan. Pagi itu, saya mengalami kontraksi dan laluan cuma 2cm. Saya sempat bersolat jemaah Maghrib di masjid sebelum ke hospital malam itu. 9 malam, saya didaftarkan di Hospital Serdang. Saya sudah bersedia untuk melahirkan pada jam 9.30 malam.

Akhirnya pada 10:05 malam, 29 Januari 2017, lahirlah Ainur Mardhiah binti Abdul Muttalib ke dunia.Tanpa pembedahan, tanpa sebarang koyakan. Alhamdulillah.
Berpantang Sambil Uruskan 4 Anak

Selepas je bersalin, saya terus minum 3 sudu Vivix supaya lebih bertenaga dan mahukan recovery yang cepat. Pada 30 Januari 2017, jam 6.30 pagi, doktor memeriksa saya dan akhirnya dibenarkan discharge pada jam 10 pagi itu juga. 13 jam sahaja di hospital, rekod untuk kelahiran semua anak-anak saya!
Saya masih lagi berpantang ketika testimoni ini ditulis, berpantang sendiri sambil menguruskan anak-anak seramai 4 orang yang masih kecil bukanlah sesuatu yang mudah. Namun kita sendiri yang memudahkannya dengan pengambilan suplemen yang betul dan berkualiti.
Terima kasih kerana dipertemukan dengan suplemen yang sangat berkualiti ini.

Sumber: Supermom Shaklee Story
Baca kisah penuh disini 


Order Set Fibroid Ibu Hamil Dengan Miza Sekarang

Hubungi 019-9363759 untuk order dan konsultasi berkesan.

Kelebihan anda beli dari Miza ialah anda akan mendapat jadual makan vitamin yang betul-betul berkesan dari Miza. 

Ada teknik dan cara pengambilan yang khusus untuk ibu hamil, jadi anda kena beli dari pengedar yang betul-betul berpengalaman dan berilmu seperti Miza.

Miza akan pastikan setiap sen yang anda laburkan adalah berbaloi kerana kesihatan anda dan bayi tak ternilai harganya.

You Might Also Like

0 komen