Cara Tingkatkan Peluang Hamil Untuk Mendapat Zuriat - Penantian 3 Tahun Berakhir

Assalamu'alaikum w.r.t

Rezeki Anak Anugerah Terindah

Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga sudah pasti menginginkan cahaya mata. Dikurniakan anak adalah anugerah teridah dalam hidup seseorang wanita.

Namun tidak semua wanita berpeluang merasai keindahan pengalaman mengandung.
Rasa baby tendang-tendang dalam perut.
Rasa excited cari keperluan baby.
Rasa nervous menunggu tibanya hari kelahiran baby yang ditunggu-tunggu.

Ada yang cepat mengandung, kahwin je terus bunting pelamin. Ada juga yang sedikit lambat, 3-5 bulan lepas kahwin baru mengandung. Dan ada juga yang bertahun-tahun menanti, masih juga belum dikurniakan rezeki anak.

cara tingkatkan kesuburan untuk cepat dapat anak


Kesuburan Suami Isteri Sama-Sama Penting

Cepat atau lambat mengandung ada kaitan dengan tahap kesuburan suami isteri. Biasanya, kalau lambat hamil mesti perempuan yang kena. Perempuan yang kena checkup itu dan ini. Padahal, suami dan isteri kedua-duanya menyumbang peratusan yang sama banyak untuk menjayakan kehamilan.

Punca isteri tidak subur mungkin disebabkan oleh:
1. Kecelaruan Ovulasi
2. Tiub Fallopio Tersumbat
3. Endometriosis
4. Menghidap Polycystic Ovary Syndrome (PCOS)
5. Telur Tidak Sihat / Tidak Matang

Punca suami tidak subur mungkin disebabkan oleh:
1. Bilangan sperma yang sedikit
2. Sperma Tidak Sihat
3. Tiub Vas Deferens Tersumbat

Punca suami isteri tidak subur
1. Antibodi anti sperma
2.  Ketidaksuburan bergabung / ketidaksuburan yang tak dapat dikenal pasti

Cara Tingkatkan Peluang Hamil Dengan Vitamin Shaklee

Nasihat Dr Hamid Arshat untuk pasangan yang sudah lama berusaha untuk mendapat zuriat:
1. Buat ujian kesuburan suami isteri
2. Tumpukan masa untuk berdoa
3. Kurangkan berat badan dengan diet yang sihat dan senaman 30 minit setiap hari
4. Makan supplemen - multivitamin, vitamin E, Vitamin C, Asid Folik
5. Tenangkan jiwa dan emosi
6. Jangan tergesa-gesa, setiap rawatan perlukan 3-6 bulan untuk melihat keberkesanan.

cara tingkatkan kesuburan suami isteri


Memandangkan doktor pun sarankan makan supplement, marilah kita lihat apa yang Shaklee boleh offer untuk tingkatkan peluang hamil:


Vitamin Asas - Suami Isteri

Protein adalah makanan asas sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses persenyawaan, perlekatan telur dan pembahagian sel untuk membentuk bayi.

Untuk meningkatkan peluang hamil, anda perlukan protein yang cukup dan lengkap dengan asid amino sekurang-kurangnya 4 bulan sebelum merancang kehamilan.

Fungsi protein:
  • Membekalkan tenaga untuk suami dan isteri
  • Menguatkan otot rahim
  • Membentuk sel ibu dan pertumbuhan sel bayi


2. Vitalea Iron Formula
Multivitamin dan multimineral lengkap dengan 28 nutrient yang diperlukan oleh badan kita. Diet harian kita tidak dapat membekalkan kesemua nutrient, jadi kita haruslah mengambil supplement multivitamin untuk menampung kekurangam nutrisi tersebut.

Vitalea mengandungi zat besi yang diperlukan untuk menghasilkan hemoglobin (HB), sejenis protein dalam sel darah merah yang mengangkut oksigen ke seluruh badan. 

Semasa hamil, jantung akan mengepam darah 30-50% lebih cepat daripada biasa. Extra zat besi (iron) diperlukan untuk menghasilkan lebih hemoglobin untuk mengankut oksigen kepada bayi. 

Kekurangan zat besi akan mengakibatkan anemia di mana paras hemoglobin dalam darah kurang daripada 11g.dl. Anemia boleh menyebabkan
  • Ketidaksuburan
  • Keguguran
  • Bayi pramatang
  • Bayi lahir tidak cukup berat
  • Risiko kematian ibu


3. B-Complex with Folic Acid
Vitamin B membantu menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan kemurungan (anti stress) dan menyokong fungsi sel darah merah. 

Pasangan yang bekerja dan hidup dalam keadaan tertekan memerlukan lebih tenaga untuk bersama suami/isteri. Tekanan emosi pada pasangan akan mengurangkan peluang hamil.

B-Complex juga mengandungi Asid Folik yang sangat penting untuk perkembangan sistem saraf bayi. Kekurangan asid folik akan mengakibatkan kecacatan sistem saraf dan meningkatkan risiko mendapat penyakit spina bifida.


Vitamin C membantu menguatkan antibodi dan sistem imun kita. Badan sihat akan meningkatkan peluang kehamilan. Apabila sperma dan ovum berjaya disenyawakan, ia mengambil masa hanya 24 jam untuk membahagi sel dan berkembang untuk membentuk baby. Jika badan kita tidak sihat masa ni, peluang untuk hamil sangat tipis.

Vitamin C juga diperlukan untuk sintesis hormon kritikal berkaitan seks dan kesuburan seperti endrogen, estrogen dan progesterone. Vitamin C membantu mengelakkan penggumpalan sperma.

Suami yang merokok memerlukan lebih vitamin C kerana vitamin C dalam badan perokok senang termusnah.


Vitamin Untuk Suami

Membantu meningkatkan hormon seks dan menyuburkan organ pembiakan bagi kedua-dua suami dan isteri, terkenal dengan jolokan vitamin cinta.

Bertindak sebagai antioksidan yang menghalang kerosakan sel akibat radikal bebas. Menjaga kualiti sperma dan juga ovum.

Meningkatkan keinginan seks dan prestasi kelelakian suami

Kandungan selenium dalam vitamin E membantu memekatkan sperma dan melancarkan pergerakan sperma menuju ke ovum untuk persenyawaan.


2. Zinc Complex
Menjaga fungsi organ seksual dan meningkatkan penghasilan hormon testosterone dan bilangan sperma


Vitamin Untuk Isteri

Bersifat alkali, berupaya meneutralkan asid dalam badan dan mematangkan telur. Telur (ovum) yang tidak matang mengurangkan peluang persenyawaan dengan sperma.

Bertindak sebai kacip fatimah dalam hubungan suami isteri. Merawat masalah keputihan dan mengetatkan faraj. Keputihan yang teruk merendahkan peluang hamil.


Bertindak sebagai penstabil hormon dan mengatasi masalah senggugut dan juga haid tidak teratur. Kitaran haid yang teratur memudahkan isteri menentukan waktu subur dan merancang kehamilan dengan lebih yakin.

Menghasilkan cecair serviks yang berkualiti untuk memudahkan pergerakan sperma ke ovum dan memberi ruang kepada sperma untuk hidup lebih lama sebelum persenyawaan berlaku. Walaupun hubungan suami isteri tidak pada waktu subur, sperma yang hidup lebih lama dalam tiub fallopio meningkatkan peluang persenyawaan berlaku.


cara tingkatkan peluang hamil dengan vitamin semulajadi
Testimoni Vitamin Shaklee Untuk Mendapat Zuriat

Produk yang diambil:
1. ESP + Cinch
2. Vitalea
3. B-Complex
4. Ostematrix
5. Vitamin E
6. GLA Complex

cara tingkatkan kesuburan untuk cepat hamil
Hamil selepas 3 tahun menanti

Konsultasi Peluang Hamil

Hubungi Miza 0199363759 untuk order dan konsultasi lanjut. Untuk tingkatkan kesuburan, ada cara makan yang tertentu untuk kesan terbaik. Miza ajar pelanggan Miza sahaja :)*****


Salam sayang,
Nor Amizah Azid
Shaklee Independent Distributor
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini. 

You Might Also Like

0 komen