Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dewasa Dengan Cepat | Pakar Cantik

Thursday, November 24, 2016

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dewasa Dengan Cepat

Apakah Chicken Pox?


Bukan Chikcken Chop ya :P

  • Chicken Pox berlaku disebabkan oleh virus varicella-zoster (VZV)
  • Kebiasaannya ia menyebabkan tumbuhnya seakan biji berair di sekitar perut, belakang, muka dan seluruh badan
  • Rasa gatal menyebabkan kita nak menggaru terutamanya kanak-kanak.
  • Juga ia boleh menyebabkan demam yang tinggi.
  • Chicken pox boleh jadi lebih bahaya jika menjangkiti mereka yang mempunyai imun rendah seperti kanak-kanak dan orang tua.
  • Sakit ini boleh berpanjangan antara 5-7 hari.

Komplikasi Chicken Pox

  • boleh meninggalkan parut hodoh pada kulit
  • pneumonia – jika teruk boleh mengakibatkan kematian
  • keradangan pada otak

Golongan Yang Berisiko Tinggi Jika Terkena Chicken Pox

  • bayi yang baru lahir
  • ibu hamil
  • mereka yang mempunyai imun rendah

Cara Rawatan Chicken Pox

  • minum banyak air untuk elakkan badan dehidrat
  • ambil paracetamol untuk menurunkan demam
  • sapu krim seperti calamine losyen
  • sapu herbal blend
  • jauhkan makanan bergaram
  • jauhkan makanan bersitrus

Testimoni Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Vitamin Shaklee


TESTIMONI 009 : NAJIHAH RAZALI

Assalammualaikum,

Orang kata bila dewasa kena chicken pox, sakit dia lagi semacam kan. Dan semakin meningkat usia, parut semakin susah nak hilang.
.

Kena chicken pox semasa mengandung, memang saya tidak fokus langsung untuk baiki kulit, fokus saya memang untuk kesihatan bayi dalam kandungan je.
.

Memang pasrah la bila rakan ofis ada yang mengejek ' Eeee buruk dah muka dia' Mungkin sekadar bergurau tapi panas juga la telinga masa tu hahahaha.
.

Lebih malu lagi dengan suami la, muka comot semacam kan. Kena la juga tepek foundation dan bedak sebab malu nya dekat suami. Tapi rimasnya sebab saya ni pulak memang jenis tak berbedak apa lagi foundation. Rasa kulit tak dapat bernafas dan parut pun tak elok-elok juga kan.
.

Sampai lah satu hari saya ambil gambar dan baru saya perasan yang parut semakin memudar. Bila diterangkan oleh upline saya, rupanya dalam Set Hamil Shaklee pun ada vitamin untuk kulit iaitu ESP, BComplex dan Sustained Release Vita C.
.

Alhamdulillah seronok sangat rasa. Selepas habis pantang pula, saya tambah Vita E Complex dan suami perasan perubahan kat kulit. Dia kata nampak berseri-seri, kalau tak dulu kulit nampak kusam je. Saya pun perasan yang sama, rasa tona kulit semakin sekata.
.

Nak dapatkan kulit yang cantik, bukan sahaja perlu jaga dari luar tapi perlu jaga dari dalaman juga. Set Kulit Shaklee memang pilihan saya, lebih sihat dan lebih cantik dengan vitamin semulajadi!


cara hilangkan parut chicken pox dewasa 

Konsultasi Kulit Bebas Cela

Hubungi Miza 0199363759 untuk order dan konsultasi lanjut.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****
 

Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...