Ibu Gojes: November 2016

Monday, November 28, 2016

Cara Hilangkan Jeragat Degil Sejak Zaman Sekolah - Pengakuan Terbuka Cik Linda Aziz

Assalamu'alaikum w.r.t

Wanita Berusia dan Jeragat

Biasa kita dengar wanita lewat 30-an je gelabah bila muka mula dinaiki jeragat.
Makin tua makin banyak masalah kulit.
Makin tua makin banyak penyakit.

Maklumlah, bila dah berusia, badan jadi kurang berfungsi untuk melawan serangan radikal bebas yang merosakkan sel dalam tubuh kita. Bila sel kena serang, sel jadi lemah dan tak dapat berfungsi dengan baik. Mulalah masalah kesihatan timbul, lepas satu, satu datang.

Kulit pun makin lama makin rosak.
Makin tebal jeragat.
Makin berkedut muka.
Makin kendur aset.
Makin hilang seri.


Wanita Muda dan Jeragat

Jangan tak percaya bila Miza cakap ada yang kena jeragat sejak zaman sekolah lagi. Zaman sekolah ni lah kita aktif dengan aktiviti kelab dan persatuan, muka banyak terdedah kepada cahaya matahari yang merosakkan kulit.

Baca:
Punca Jeragat Degil Yang Anda Wajib Tahu dan Cara Atasinya Dengan Berkesan
Cara Hilangkan Jeragat Cepat Tanpa Rawatan Laser
Cara Hilangkan Jeragat Cepat - Terbukti Lebih Baik Dari Rawatan Laser
Hilangkan Jeragat Cepat - Panduan Step By Step

Kalau tak jaga muka dari muda, bila makin berusia makin susah nak pulihkan kulit.
Makin susah nak kembali cantik.
Mulalah cuba macam-macam produk ekspress yang tak dijamin selamat ke tak.
Yang dikejar ialah cepat cantik tapi last-last kulit lagi rosak.


Testimoni Vitamin Jeragat Semula Jadi

Saksikan sendiri testimoni pengguna vitamin jeragat semulajadi dalam video di bawah. Suka bukan kepalang jeragat dari zaman sekolah dah hilang, muka pun makin cantik.





Baca:


Konsultasi Atasi Kulit Jeragat

Hubungi Miza 0199363759 untuk order dan konsultasi kulit cerah berseri :)

Miza ajar cara makan yang betul untuk dapatkan hasil terbaik. 



*****


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Sunday, November 27, 2016

Cara Cerahkan Kulit Muka Dengan Cepat Tanpa Side Effect Yang Merbahaya

Assalamu'alaikum w.r.t

Cantik Itu Fitrah Wanita

Miza berani kata semua perempuan dalam dunia ni inginkan kulit yang licin, halus, gebu dan cantik berseri tanpa sebarang cela. Bukan hanya wanita, lelaki pun nak kulit cantik kan.

Tapi tak semua orang berpeluang mendapat kulit cantik tanpa perlu dijaga. Dari baby sampai ke tua kulit licin dan gebu tak ada cela. Ada ke orang macam ni? Macam tak ada je kan hehe :P

Setiap hari kita terdedah dengan pencemaran yang merosakkan sel kulit. Sedikit sebanyak kesihatan kulit menjadi lemah dan menyebabkan keradangan seperti jerawat dan jeragat.

Kesan jerawat dan jeragat menyebabkan kulit muka menjadi kusam dan tona tidak sekata.

Banyak produk yang menabur janji dapat mencerahkan kulit muka dalam masa yang singkat - kulit putih seawal 3 hari, muka cerah seawal 7 hari.

Tapi sejauh mana keberkesanan produk dan apakah kesan sampingan produk ekspress tersebut terhadap kesihatan kulit kita?


cara cerahkan kulit wajah dengan cepat tanpa side effect bahaya


Bagaimanakah cara untuk cerahkan kulit muka dengan cepat tanpa side effect yang merbahaya?

Perasan tak, banyak produk cerahkan kulit di pasaran sekarang? Siap boleh buat produk dengan jenama sendiri. Beli banyak-banyak dari pengedar dan tukar packaging, buat branding sendiri. Jual murah-murah.

Pernah rasa nak beli produk kecantikan murah macam ni? 
Kalau Miza, takut nak beli produk yang tak tahu dari mana tu. Side effectnya kita tak tahu.

Miza lebih yakin dengan produk Shaklee yang ada kajian saintifik - terbukti selamat, berkesan dan mesra alam.

Vivix Tonik Anti Aging

  • Mempunyai kuasa antioksidan yang tinggi - 13 kali ganda lebih antioksidan daripada resveratrol sahaja. 
  • Hanya 1 sudu vivix sehari mampu membekalkan antioksidan yang mencukupi untuk menentang penuaan dari peringkat sel
  • Sel yang sihat membentuk kulit yang sihat. Sel yang muda membentuk kulit yang muda. 
  • Antioksidan melindungi kulit dari serangan radikal bebas yang merosakkan kulit. Radikal bebas menyebabkan sel rosak dan mati.
  • Sel mati akan menyebabkan kulit menjadi gelap dan hitam
  • Antioksidan meneutralkan kesan UV yang merbahaya terhadap kulit 


rahsia kecantikan artis malaysia - ayu raudhah
Ayu Raudhah pun minum Vivix. Patutlah cantik je tak puas tengok

Baca:

Sustained Release Vita C Plus

  • Vitamin C paling canggih di dunia sebab menggunakan teknologi 'Sustained Release'
  • Teknologi Sustained Release bertindak melepaskan vitamin secara berkala - 100mg setiap sejam
  • Sebiji tablet SR Vita C Plus mengandungi 500mg vitamin C
  • Teknologi Sustained Release dapat memaksimumkan penyerapan vitamin C
  • Pengambilan vitamin C akan meningkatkan glutathione dalam darah
  • Glutathione berfungsi menyeimbangkan pigmen cerah dan gelap dalam kulit
  • Pengambilan vitamin C dengan dos yang tinggi (1000 - 3000 mg) boleh membantu mencerahkan kulit
  • Vitamin C juga diperlukan untuk membentuk kolagen yang akan menjadikan kulit lebih tegang dan muda
Sumber: whiterskin

cerahkan kulit dengan vitamin C - vitamin paling canggih


cara cerahkan kulit muka dengan cepat tanpa side effect merbahaya


Baca


Collagen Powder

  • Kolagen sangat popular untuk fungsi cerahkan kulit di Malaysia. Setiap jam ada iklan kolagen di TV dan radio
  • Ramai yang tak sedar, minuman kolagen yang itu bukanlah 100% kolagen asli, tetapi makanan tambahan untuk meningkatkan penghasilan kolagen pada kulit
  • Cara memilih kolagen semulajadi dan terbaik - kolagen dengan saiz molekul paling halus untuk kadar penyerapan yang cepat
  • Serbuk kolagen Shaklee diekstrak dari sisik ikan merah, sangat halus dan ringan (1000 dalton)
  • Sangat mudah diserap oleh badan untuk membantuk penghasilan kolagen dengan cepat tanpa memberi side effect terhadap kesihatan buah pinggang.


serbuk kolagen terbaik di pasaran dengan kualiti kolagen tertinggi


cara cerahkan kulit muka dengan cepat tanpa side effect merbahaya


Baca:


Konsultasi Kulit Cerah Berseri

Hubungi Miza 0199363759 untuk order dan konsultasi kulit cerah berseri :)

Miza ajar cara makan yang betul untuk dapatkan hasil terbaik. 


*****


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Friday, November 25, 2016

Cara Atasi Haid Tidak Teratur Tanpa Pil Hormon - Ikhtiar Cara Semula Jadi Lebih Selamat

Assalamu'alaikum w.r.t

Haid Tidak Teratur Petanda Awal Tidak Subur

Masalah haid tidak teratur berkait rapat dengan masalah kesuburan. Seseorang wanita yang ingin hamil perlu bergantung kepada kitaran haid yang teratur untuk menentukan waktu subur. Hubungan suami isteri semasa waktu subur isteri akan meningkatkan peluang hamil.

Baca: Cara Tingkatkan Kesuburan Untuk Mendapat Zuriat - Penantian 3 Tahun Berakhir

Ramai di antara wanita yang Miza kenal (termasuk Miza sendiri suatu masa dahulu) mengalami masalah haid tidak teratur. Masalah haid tidak teratur perlu dirawat seawal mungkin kerana ia akan memberi kesan terhadap emosi, kesihatan dan kesuburan seseorang wanita.


cara atasi haid tidak teratur tanpa pil hormon


Punca Haid Tidak Teratur

1. Masalah Hormon Tidak Stabil - Berlebihan hormon prolaktin akan menghalang pengeluaran telur dan menyebabkan haid lewat

2. Tekanan Emosi - Stress atau tekanan fizikal dan mental dari tempat kerja atau kehidupan seharian akan mempengaruhi hormon, seterusnya mengganggu kitaran haid

3. Pil Perancang - Pengambilan pil perancang untuk mencegah kehamilan akan mengganggu kitaran haid yang normal

4. Kegemukan - Berat badan berlebihan atau obesiti menyebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen di dalam badan wanita. Hormon estrogen yang tidak stabil akan mengganggu kitaran haid yang normal

5. Terlalu Kurus - Tidak cukup lemak dalam badan juga boleh mengganggu kitaran haid. Oleh itu, dapatkan berat badan ideal untuk kesihatan yang optimum

6. Penyusuan Badan - Penyusuan bayi secara ekslusif akan menyebabkan hormon prolaktin dan oksitosin menyediakan badan anda untuk menghasilkan susu ibu. Sesetengan ibu menyusu tidak didatangi haid sehingga 1-2 tahun lamanya.

7. Pengambilan Ubat-ubatan - ubat-ubatan dan jamu-jamuan boleh menyebabkan gangguan kitaran haid wanita.


Kesan Haid Tidak Teratur

1. Kemandulan - Haid tidak teratur boleh jadi petanda anda mengalami masalah berkaitan sistem peranakan dan rahim wanita yang serius. Contohnya, masalah cyst yang kronik boleh menyebabkan tiub fallopio dipotong dan mengakibatkan kemandulan.

2. Ketidaksuburan dan Sukar Hamil - Kitaran haid yang tidak teratur menyukarkan isteri untuk menentukan waktu subur dan mengurangkan peluang hamil

3. Masalah Kesihatan Sepeti Anemia - Haid yang berpanjangan akan menyebabkan badan kehilangan banyak darah dan boleh menyebabkan anemia


Cara Atasi Haid Tidak Teratur

1. Jaga Pemakanan dan Amalkan Diet Seimbang - Elakkan makanan berlemak dan makan secara seimbang supaya badan mendapat cukup nutrient untuk berfungsi dengan normal

2. Kawal Berat Badan dan Kekalkan Berat Baan Ideal - Elakkan kenaikan atau penurunan berat badan yang mendadak

3. Amalkan Gaya Hidup Sihat - Bersenam dapat membantu tubuh untuk menjalankan fungsi normal badan dengan optimum

4. Elakkan Stress - Uruskan kerjaya, keluarga dan pelajaran dengan seimbang. Elakkan tekanan emosi dan fizikal

5. Ambil Ubat Ikut Jadual - Sekiranya anda perlu mengambil ubat-ubatan, ambillah mengikut dos dan masa yang ditetapkan supaya tidak memudaratkan kesihatan sendiri

6. Ambil Supplement Yang Berasaskan Gamma Linolenic Acid (GLA) - GLA dapat membantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon yang stabil dapat mengatasi masalah kesuburan dan masalah kulit seperti jerawat dan jeragat


Baca:
Khasiat dan Keistimewaan GLA Complex Shaklee
Testimoni GLA Complex Shaklee


Testimoni Atasi Haid Tidak Teratur Dengan Vitamin Shaklee


cara atasi period tak teratur tanpa pil hormon

cara atasi period tak teratur tanpa pil hormon

Konsultasi Kesuburan

Hubungi Miza 0199363759 untuk order dan konsultasi lanjut.

Untuk masalah kesuburan ada cara makan tertentu untuk mendapatkan hasil yang berkesan. Miza ajar pelanggan Miza je cara makan yang betul ;)

Baca: Konsultasi Tip Top


*****



Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Thursday, November 24, 2016

Cara Tingkatkan Peluang Hamil Untuk Mendapat Zuriat - Penantian 3 Tahun Berakhir

Assalamu'alaikum w.r.t

Rezeki Anak Anugerah Terindah

Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga sudah pasti menginginkan cahaya mata. Dikurniakan anak adalah anugerah teridah dalam hidup seseorang wanita.

Namun tidak semua wanita berpeluang merasai keindahan pengalaman mengandung.
Rasa baby tendang-tendang dalam perut.
Rasa excited cari keperluan baby.
Rasa nervous menunggu tibanya hari kelahiran baby yang ditunggu-tunggu.

Ada yang cepat mengandung, kahwin je terus bunting pelamin. Ada juga yang sedikit lambat, 3-5 bulan lepas kahwin baru mengandung. Dan ada juga yang bertahun-tahun menanti, masih juga belum dikurniakan rezeki anak.

cara tingkatkan kesuburan untuk cepat dapat anak


Kesuburan Suami Isteri Sama-Sama Penting

Cepat atau lambat mengandung ada kaitan dengan tahap kesuburan suami isteri. Biasanya, kalau lambat hamil mesti perempuan yang kena. Perempuan yang kena checkup itu dan ini. Padahal, suami dan isteri kedua-duanya menyumbang peratusan yang sama banyak untuk menjayakan kehamilan.

Punca isteri tidak subur mungkin disebabkan oleh:
1. Kecelaruan Ovulasi
2. Tiub Fallopio Tersumbat
3. Endometriosis
4. Menghidap Polycystic Ovary Syndrome (PCOS)
5. Telur Tidak Sihat / Tidak Matang

Punca suami tidak subur mungkin disebabkan oleh:
1. Bilangan sperma yang sedikit
2. Sperma Tidak Sihat
3. Tiub Vas Deferens Tersumbat

Punca suami isteri tidak subur
1. Antibodi anti sperma
2.  Ketidaksuburan bergabung / ketidaksuburan yang tak dapat dikenal pasti

Cara Tingkatkan Peluang Hamil Dengan Vitamin Shaklee

Nasihat Dr Hamid Arshat untuk pasangan yang sudah lama berusaha untuk mendapat zuriat:
1. Buat ujian kesuburan suami isteri
2. Tumpukan masa untuk berdoa
3. Kurangkan berat badan dengan diet yang sihat dan senaman 30 minit setiap hari
4. Makan supplemen - multivitamin, vitamin E, Vitamin C, Asid Folik
5. Tenangkan jiwa dan emosi
6. Jangan tergesa-gesa, setiap rawatan perlukan 3-6 bulan untuk melihat keberkesanan.

cara tingkatkan kesuburan suami isteri


Memandangkan doktor pun sarankan makan supplement, marilah kita lihat apa yang Shaklee boleh offer untuk tingkatkan peluang hamil:


Vitamin Asas - Suami Isteri

Protein adalah makanan asas sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses persenyawaan, perlekatan telur dan pembahagian sel untuk membentuk bayi.

Untuk meningkatkan peluang hamil, anda perlukan protein yang cukup dan lengkap dengan asid amino sekurang-kurangnya 4 bulan sebelum merancang kehamilan.

Fungsi protein:
  • Membekalkan tenaga untuk suami dan isteri
  • Menguatkan otot rahim
  • Membentuk sel ibu dan pertumbuhan sel bayi


2. Vitalea Iron Formula
Multivitamin dan multimineral lengkap dengan 28 nutrient yang diperlukan oleh badan kita. Diet harian kita tidak dapat membekalkan kesemua nutrient, jadi kita haruslah mengambil supplement multivitamin untuk menampung kekurangam nutrisi tersebut.

Vitalea mengandungi zat besi yang diperlukan untuk menghasilkan hemoglobin (HB), sejenis protein dalam sel darah merah yang mengangkut oksigen ke seluruh badan. 

Semasa hamil, jantung akan mengepam darah 30-50% lebih cepat daripada biasa. Extra zat besi (iron) diperlukan untuk menghasilkan lebih hemoglobin untuk mengankut oksigen kepada bayi. 

Kekurangan zat besi akan mengakibatkan anemia di mana paras hemoglobin dalam darah kurang daripada 11g.dl. Anemia boleh menyebabkan
  • Ketidaksuburan
  • Keguguran
  • Bayi pramatang
  • Bayi lahir tidak cukup berat
  • Risiko kematian ibu


3. B-Complex with Folic Acid
Vitamin B membantu menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan kemurungan (anti stress) dan menyokong fungsi sel darah merah. 

Pasangan yang bekerja dan hidup dalam keadaan tertekan memerlukan lebih tenaga untuk bersama suami/isteri. Tekanan emosi pada pasangan akan mengurangkan peluang hamil.

B-Complex juga mengandungi Asid Folik yang sangat penting untuk perkembangan sistem saraf bayi. Kekurangan asid folik akan mengakibatkan kecacatan sistem saraf dan meningkatkan risiko mendapat penyakit spina bifida.


Vitamin C membantu menguatkan antibodi dan sistem imun kita. Badan sihat akan meningkatkan peluang kehamilan. Apabila sperma dan ovum berjaya disenyawakan, ia mengambil masa hanya 24 jam untuk membahagi sel dan berkembang untuk membentuk baby. Jika badan kita tidak sihat masa ni, peluang untuk hamil sangat tipis.

Vitamin C juga diperlukan untuk sintesis hormon kritikal berkaitan seks dan kesuburan seperti endrogen, estrogen dan progesterone. Vitamin C membantu mengelakkan penggumpalan sperma.

Suami yang merokok memerlukan lebih vitamin C kerana vitamin C dalam badan perokok senang termusnah.


Vitamin Untuk Suami

Membantu meningkatkan hormon seks dan menyuburkan organ pembiakan bagi kedua-dua suami dan isteri, terkenal dengan jolokan vitamin cinta.

Bertindak sebagai antioksidan yang menghalang kerosakan sel akibat radikal bebas. Menjaga kualiti sperma dan juga ovum.

Meningkatkan keinginan seks dan prestasi kelelakian suami

Kandungan selenium dalam vitamin E membantu memekatkan sperma dan melancarkan pergerakan sperma menuju ke ovum untuk persenyawaan.


2. Zinc Complex
Menjaga fungsi organ seksual dan meningkatkan penghasilan hormon testosterone dan bilangan sperma


Vitamin Untuk Isteri

Bersifat alkali, berupaya meneutralkan asid dalam badan dan mematangkan telur. Telur (ovum) yang tidak matang mengurangkan peluang persenyawaan dengan sperma.

Bertindak sebai kacip fatimah dalam hubungan suami isteri. Merawat masalah keputihan dan mengetatkan faraj. Keputihan yang teruk merendahkan peluang hamil.


Bertindak sebagai penstabil hormon dan mengatasi masalah senggugut dan juga haid tidak teratur. Kitaran haid yang teratur memudahkan isteri menentukan waktu subur dan merancang kehamilan dengan lebih yakin.

Menghasilkan cecair serviks yang berkualiti untuk memudahkan pergerakan sperma ke ovum dan memberi ruang kepada sperma untuk hidup lebih lama sebelum persenyawaan berlaku. Walaupun hubungan suami isteri tidak pada waktu subur, sperma yang hidup lebih lama dalam tiub fallopio meningkatkan peluang persenyawaan berlaku.


cara tingkatkan peluang hamil dengan vitamin semulajadi




Testimoni Vitamin Shaklee Untuk Mendapat Zuriat

Produk yang diambil:
1. ESP + Cinch
2. Vitalea
3. B-Complex
4. Ostematrix
5. Vitamin E
6. GLA Complex

cara tingkatkan kesuburan untuk cepat hamil
Hamil selepas 3 tahun menanti

Konsultasi Peluang Hamil

Hubungi Miza 0199363759 untuk order dan konsultasi lanjut. Untuk tingkatkan kesuburan, ada cara makan yang tertentu untuk kesan terbaik. Miza ajar pelanggan Miza sahaja :)



*****


Salam sayang,
Nor Amizah Azid
Shaklee Independent Distributor
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini. 
Baca selanjutnya...

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dewasa Dengan Cepat

Apakah Chicken Pox?


Bukan Chikcken Chop ya :P

  • Chicken Pox berlaku disebabkan oleh virus varicella-zoster (VZV)
  • Kebiasaannya ia menyebabkan tumbuhnya seakan biji berair di sekitar perut, belakang, muka dan seluruh badan
  • Rasa gatal menyebabkan kita nak menggaru terutamanya kanak-kanak.
  • Juga ia boleh menyebabkan demam yang tinggi.
  • Chicken pox boleh jadi lebih bahaya jika menjangkiti mereka yang mempunyai imun rendah seperti kanak-kanak dan orang tua.
  • Sakit ini boleh berpanjangan antara 5-7 hari.

Komplikasi Chicken Pox

  • boleh meninggalkan parut hodoh pada kulit
  • pneumonia – jika teruk boleh mengakibatkan kematian
  • keradangan pada otak

Golongan Yang Berisiko Tinggi Jika Terkena Chicken Pox

  • bayi yang baru lahir
  • ibu hamil
  • mereka yang mempunyai imun rendah

Cara Rawatan Chicken Pox

  • minum banyak air untuk elakkan badan dehidrat
  • ambil paracetamol untuk menurunkan demam
  • sapu krim seperti calamine losyen
  • sapu herbal blend
  • jauhkan makanan bergaram
  • jauhkan makanan bersitrus

Testimoni Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Vitamin Shaklee


TESTIMONI 009 : NAJIHAH RAZALI

Assalammualaikum,

Orang kata bila dewasa kena chicken pox, sakit dia lagi semacam kan. Dan semakin meningkat usia, parut semakin susah nak hilang.
.

Kena chicken pox semasa mengandung, memang saya tidak fokus langsung untuk baiki kulit, fokus saya memang untuk kesihatan bayi dalam kandungan je.
.

Memang pasrah la bila rakan ofis ada yang mengejek ' Eeee buruk dah muka dia' Mungkin sekadar bergurau tapi panas juga la telinga masa tu hahahaha.
.

Lebih malu lagi dengan suami la, muka comot semacam kan. Kena la juga tepek foundation dan bedak sebab malu nya dekat suami. Tapi rimasnya sebab saya ni pulak memang jenis tak berbedak apa lagi foundation. Rasa kulit tak dapat bernafas dan parut pun tak elok-elok juga kan.
.

Sampai lah satu hari saya ambil gambar dan baru saya perasan yang parut semakin memudar. Bila diterangkan oleh upline saya, rupanya dalam Set Hamil Shaklee pun ada vitamin untuk kulit iaitu ESP, BComplex dan Sustained Release Vita C.
.

Alhamdulillah seronok sangat rasa. Selepas habis pantang pula, saya tambah Vita E Complex dan suami perasan perubahan kat kulit. Dia kata nampak berseri-seri, kalau tak dulu kulit nampak kusam je. Saya pun perasan yang sama, rasa tona kulit semakin sekata.
.

Nak dapatkan kulit yang cantik, bukan sahaja perlu jaga dari luar tapi perlu jaga dari dalaman juga. Set Kulit Shaklee memang pilihan saya, lebih sihat dan lebih cantik dengan vitamin semulajadi!


cara hilangkan parut chicken pox dewasa 

Konsultasi Kulit Bebas Cela

Hubungi Miza 0199363759 untuk order dan konsultasi lanjut.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****
 

Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Wednesday, November 23, 2016

Kenapa Jerawat Tak Hilang-Hilang? [Kepentingan Hormon Merawat Masalah Jerawat]

Assalamu'alaikum w.r.t

Ramai yang hairan kenapa masalah jerawat susah hilang. Jerawat tetap tumbuh sejak anak dara sampai anak lima pun jerawat masih tumbuh.

Ramai juga yang mengadu kenapa dah bertahun-tahun guna produk kecantikan muka tak juga cantik. Produk murah dah guna. Produk mahal pun dah cuba.

Tahukah anda, hormon adalah punca utama kenapa jerawat susah hilang? Parut jerawat susah hilang, tona muka tak sekata, wajah hilang seri.


Apakah hormon?

Hormon ialah sejenis bahan kimia yang dihasilkan oleh badan kita untuk menjalankan pelbagai fungsi badan yang normal.

Hormon yang paling penting untuk kesihatan dan kecantikan kulit ialah estrogen dan androgen.

 

Kesan Hormon Tak Stabil Terhadap Jerawat

Hormon androgen mempengaruhi pengeluaran kilang minyak pada lelaki dan juga perempuan. 

Hormon yang tidak stabil akan menyebabkan sebum (kilang minyak) menghasilkan minyak dengan terlalu banyak. Liang pori akhirnya tersumbat dengan minyak dan kotoran dari luar akan mengakibatkan jangkitan bakteria. Jerawat mula tumbuh, menjadi merah dan mula membengkak. Hal ini mengakibatkan radang pada kulit.


bagaimana jerawat terjadi


Walaupun kerap mencuci muka, masalah jerawat hanya dapat diatasi pada luaran sahaja. Setelah jerawat kecut, esok lusa jerawat baru akan tumbuh lagi. Punca jerawat yang sebenar masih belum diatasi.

 

Cara Atasi Hormon Tak Stabil

Antara tanda hormon tidak stabil ialah haid tidak teratur. Sekejap datang, sekejap tak datang. Sekejap datang 7 hari, sekejap datang 1-2 hari sahaja.

Masalah hormon tak stabil perlu dirawat segera bukan hanya untuk tujuan kecantikan kulit, malah hormon tak stabil membawa masalah kesuburan juga.

1. GLA Complex
  • GLA Complex mengandungi kombinasi minyak borage, Gamma Linolenic Acid (GLA), minyak bunga matahari dan vitamin E
  • Berfungsi untuk menstabilkan hormon yang mengganggu kesihatan kulit dan punca ketidaksuburan
  • Mengandungi vitamin E yang berfungsi untuk membantu membaiki sel kulit rosak akibat jerawat
  • Produk wajib untuk atasi masalah jerawat dan jeragat
  • Dengan teknik pengambilan dan jadual makan yang betul akan menmpakkan hasil yang sangat ketara terhadap masalah jerawat


Atasi masalah hormon tak stabil dengan GLA Complex
Baca:
Khasiat dan Keistimewaan GLA Complex
Testimoni GLA Complex Shaklee
Haid Tidak Teratur Kembali Normal
Cara Dapatkan Kulit Cantik Tanpa Berhabis Ribuan Ringgit


2. Vivix
  • Anti aging tonik
  • Kandungan antioksidan yang tinggi dapat merawat keradangan kulit akibat jerawat dan jeragat dari peringkat sel
  • 4 fungsi utama vivix dapat menghalang kerosakan kulit dan melawan penuaan sel



Baca:
Atasi Masalah Kulit Rosak Dengan Vivix
4 Fungsi Utama Vivix
Khasiat dan Keistimewaan Vivix

 

Testimoni Atasi Jerawat

hilangkan jerawat dengan berkesan

 

hilangkan jerawat dengan berkesan

 

hilangkan jerawat bernanah dengan cepat

Konsultasi Kulit Jerawat

Hubungi Miza 0199363759 untuk order dan konsultasi kulit jerawat.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****
 

Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Ramai yang mengadu kenapa dah bertahun- tahun guna produk tapi kulit tak juga cantik. Produk murah dah cuba. Guna produk mahal pun sama.
Jerawat tak juga berhenti. Jeragat tak juga hilang. Tak awet muda.
Dan sebab itu saya rasa saya perlu cerita tentang punca tersembunyi yang menyebabkan kulit kita susah nak cantik.

Apa Itu Hormon ?

Hormon ialah sejenis bahan kimia yang dihasilkan oleh sel badan kita. Estrogen dan androgen adalah 2 dari berpuluh- puluh yang dihasilkan oleh sel.Ini antara hormon yang ada dalam badan kita [klik di sini].
Kita ada bermacam hormon untuk fungsi- fungsi yang berbeza untuk tubuh.
Dan, biasanya masalah hormon yang tak stabil menjadi punca pada masalah jerawat, jeragat dan masalah kulit yang lain.
- See more at: http://norfaziela.com/hormon-tak-stabil-patutla-jerawat-dan-jeragat-tak-hilang/#sthash.Yv9sS3qg.dpuf
Ramai yang mengadu kenapa dah bertahun- tahun guna produk tapi kulit tak juga cantik. Produk murah dah cuba. Guna produk mahal pun sama.
Jerawat tak juga berhenti. Jeragat tak juga hilang. Tak awet muda.
Dan sebab itu saya rasa saya perlu cerita tentang punca tersembunyi yang menyebabkan kulit kita susah nak cantik.

Apa Itu Hormon ?

Hormon ialah sejenis bahan kimia yang dihasilkan oleh sel badan kita. Estrogen dan androgen adalah 2 dari berpuluh- puluh yang dihasilkan oleh sel.Ini antara hormon yang ada dalam badan kita [klik di sini].
Kita ada bermacam hormon untuk fungsi- fungsi yang berbeza untuk tubuh.
Dan, biasanya masalah hormon yang tak stabil menjadi punca pada masalah jerawat, jeragat dan masalah kulit yang lain.
- See more at: http://norfaziela.com/hormon-tak-stabil-patutla-jerawat-dan-jeragat-tak-hilang/#sthash.Yv9sS3qg.dpuf
Baca selanjutnya...

Darah Haid Lebih 15 Hari - Baca Apa Sis Ni Buat Untuk Haid Kembali Normal

Assalamu'alaikum w.r.t

Kitaran Haid Normal


Kitaran haid yang normal ialah 28 - 30 hari setiap bulan. Kitaran haid dikira dari hari pertama datang haid sehingga hari pertama haid bulan berikutnya. Dalam kitaran haid yang normal, terdapat 4 fasa utama:

Fasa 1: Hari 1- 4
Fasa 1 dikenali sebagai Fasa Menstruation (haid) yang berlaku pada hari pertama hingga hari keempat dalam kitaran haid. Dalam fasa ni darah haid keluar. Hari pertama darah haid keluar perlu dicatat untuk menentukan tarikh haid untuk bulan berikutnya. Sekiranya anda merancang untuk hamil, tarikh hari pertama haid diperlukan untuk mengetahui waktu subur. Tempoh haid yang normal adalah selama 4-7 hari.

Fasa 2: Hari 5 - 13
Fasa 2 dikenali sebagai Fasa Follicular. Pada fasa ini, hormon Estrogen meningkat. Darah akan berkumpul di dinding rahim dan menjadikan dinding rahim menebal untuk persediaan mengandung. Di dalam Ovari pula, telur akan menjadi semakin matang dan bersedia untuk disenyawakan

Fasa 3: Hari 14 
Fasa 3 dikenali sebagai Fasa Ovulasi. Ovum (telur perempuan) akan dilepaskan dari ovari. Ovum hanya boleh hidup selama 24 jam. Sekiranya telur itu tidak disenyawakan, ia akan mati. Jika persenyawaan berlaku, ia akan turun melalui tiub fallopio menuju ke rahim untuk proses penempelan.

Fasa 4: Hari 15 - 28
Fasa 4 dikenali sebagai Fasa Luteal. Selepas telur dikeluarkan dari sarangnya, sejenis hormon yang diberi nama Progestron akan dirembeskan. Hormon ini akan menyebabkan dinding rahim menebal. Sekiranya tiada persenyawaan berlaku, hormon ini akan semakin berkurangan dan dinding rahim akan runtuh. Maka haid pun akan berlaku pada hari pertama kitaran haid yang normal.


Punca Kitaran Haid Tidak Teratur


Namun, atas beberapa faktor, kitaran haid menjadi tidak teratur. Sesetengah wanita mengalami kitaran haid yang panjang sehingga 45 hari. Ada juga yang mengalami haid lebih dari 15 hari.

Antara punca kitaran haid tidak teratur ialah:
1. Tekanan
2. Masalah Kesihatan
3. Penggunaan Ubat-ubatan
4. Pil Pencegah Hamil
5. Gaya Hidup yang Tidak Sihat

Kisah Benar - Haid Lebih 15 Hari Bukan Perkara Biasa


Tak pernah seumur hidup saya darah haid berlarutan lebih dari 15 hari. 

Tiba-tiba bulan lepas darah saya tak mahu berhenti. Bahkan pada hari ke - 18, darah yang sepatutnya kering menjadi banyak semula. 

Saya mula risau, ada fibroid ke? Atau cyst ke? 

Atau, penyakit yang ramai wanita takut. Tak berani nak sebut

Lantas saya jumpa pakar sakit puan. 

Alhamdulillah doktor check semua ok. Cuma mungkin ada masalah hormon, jadi darah tiba-tiba keluar berlarutan. 

Doktor bagi ubat untuk hentikan darah. Doktor bagitau keadaan saya ini mungkin ambil masa lebih 3 bulan untuk pulih kembali. 

Stress rasa. 

Saya sangat tak selesa bila setiap kali mahu solat, saya perlu bersihkan darah dan tukar pad.

Takkan kena hadap selama lebih 3 bulan? 

Saya Google nama ubat tersebut untuk baca side effect ubat. 

Long story cut short, saya decide untuk detoks dengan Set Detoks Shaklee terlebih dahulu, ubat hold kejap. 

Saya tahu pemakanan saya setakat ini dah tak berapa clean, dan kebanyakan penyakit adalah sebab toksin banyak sangat dalam badan. 

Kalau seminggu tiada perubahan, baru saya akan cuba ubat doktor. 

Saya mulakan dengan ESP yang dibancuh bersama Nutriferon dan Performance Drink, makan sekali GLA, DTX, Peppermint Ginger, Alfalfa. 

Kemudian saya tambah Vitamin C dan Omega Guard. 

Saya juga elak makanan bergula, roti putih dan kafein. 

Mula-mula bantai je, tapi bila ambil benda-benda tu, nampak darah banyak balik. So saya pause. 

Alhamdulillah hari pertama saya makan, darah berkurangan sehingga dah tidak perlu pakai pad. 

Hari-hari seterusnya darah semakin sedikit dan akhirnya hanya discharge jernih yang keluar. 

Terkini, selepas seminggu konsisten Set Detoks versi saya ini, saya hampir bersih dari darah. 

Keputihan petanda darah kering, telah mula muncul. 

Syukur alhamdulillah. Syukur. 

Tak perlu dah hadap darah tak berhenti 3 bulan. 

Jemput comment 'I love shaklee' 😘 

P.s : Dibenarkan untuk copy paste ke blog atau FB, hide nama saya ya 😅

LIKE | SHARE | COMMENT | TAG


cara atasi darah haid lebih 15 hari


Konsultasi Kitaran Haid Tak Teratur

Hubungi Miza 0199363759 untuk order dan konsultasi produk.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****
 

Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Tuesday, November 22, 2016

Cara Dapatkan Kulit Cantik Tanpa Perlu Berhabis Ribuan Ringgit

Assalamu'alaikum w.r.t

Wanita Cintakan Kecantikan


Fitrah seorang wanita semestinya ingin sentiasa kelihatan cantik dan berseri tidak kira berapa pun usia kita, apa pun pekerjaan kita. Betul, kan? :)

Lebih-lebih lagi wanita yang sudah berkahwin, ingin sentiasa dipandang sebagai wanita terpaling cantik di mata suami. Penampilan seorang isteri yang dijaga rapi luaran dan dalaman akan mengikat suami dari mencari yang lain.

Bagi wanita bekerjaya, semestinya perlu kelihatan cantik dan anggun demi menjaga penampilan sesuai dengan jawatan disandang. Penampilan menarik juga menambah keyakinan apabila berurusan dengan rakan sekerja dan rakan kongsi.

Tidak dilupakan pelajar, turut mementingkan kecantikan diri kerana perlu berhadapan dengan ramai orang, terutama ketika membuat presentation dan menjadi tumpuan audience. Masa ni jugalah naluri nak cantik semakin membuak-buak.

Sudah semestinya, wajah yang cantik perlu dijaga dari usia muda lagi. Sesuai dengan pepatah Melayu, "Melentur buluh biarlah dari rebungnya". Bila sudah berusia, agak susah nak jaga kecantikan sebab badan semakin hilang fungsi.


Cantik Dalam VS Cantik Luar

Kerana fitrah wanita ingin sentiasa kelihatan cantik, maka ramai yang menjaga kecantikan hanya dari luaran. Pakai bedak, lipstik, eye liner dan maskara. Tidak dilupakan juga consealer untuk menutup cela.

Mungkin mereka tidak tahu, kecantikan luaran hanya bersifat sementara. Selepas makeup ditanggalkan, rupa sebenar kembali. Parut jerawat dan tompok jeragat sana sini mula kelihatan, stress dibuatnya.

Penjagaan kecantikan haruslah bermula dari dalam. Punca sebenar jerawat dan jeragat ialah hormon yang tak stabil. Masalah jerawat dan jeragat boleh diatasi dengan merawat masalah hormon yang tak stabil.

Bagaimana Merawat Masalah Hormon Tak Stabil?

1. Pil Hormon Sintetik

Pengambilan pil hormon estrogen sintetik boleh didapati di farmasi, klinik atau hospital. Namun awas, pil hormon sintetik boleh menimbulkan kesan sampingan yang memudaratkan seperti barah rahim, kanser ovari, kanser payudara dan kanser pangkal rahim. Banyak lagi kesan sampingan lain

2. GLA Complex Shaklee

GLA adalah singkatan kepada Gamma Linolenic Acid. GLA Complex berfungsi menstabilkan hormon dalam badan kita, baik lelaki ataupun wanita. GLA Complex Shaklee adalah 100% selamat kerana diperbuat daripada bahan semulajadi.

GLA Complex Shaklee adalah dari minyak Borage dengan kandungan kandungan GLA paling tinggi berbanding blackcurrent, minyak bunga matahari, EPO (Evening Promrose Oil) dan Vitamin E.

Fungsi GLA


kandungan GLA Complex Shaklee

kandungan GLA Complex Shaklee


Baca:

Konsultasi Kulit Cantik

Hubungi Miza 0199363759 untuk order vitamin cantik dan konsultasi kulit gebu flawless yang berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...

Saturday, November 19, 2016

Hilangkan Jerawat Cepat Dengan Bajet Minimum - Mesti Cuba Set Jerawat Bajet

Assalamu'alaikum w.r.t

Risau keluar rumah sebab muka jerawat teruk?
Dah lama nak hilangkan jerawat sejak zaman anak dara lagi tapi hampa?
Geram jerawat tumbuh setiap kali period walaupun dah anak lima?



Sekarang cik Puan dah boleh bertenang kerana Miza dah ada jawapan untuk setiap soalan di atas.

Set Jerawat Bajet boleh selesaikan masalah jerawat cik Puan. Gerenti berkesan, selamat dan semulajadi.

Dengan syarat, cik Puan beli dengan Miza dan Miza akan ajar cara makan yang betul untuk dapatkan hasil terbaik.


Baca punca dan cara atasi jerawat dengan cepat, berkesan dan selamat di sini 




Set Jerawat Bajet Shaklee

hilangkan jerawat cepat dengan bajet rendah



Dalam set ni ada 2 produk penting yang akan hilangkan masalah jerawat cik Puan:

  • Kandungan GLA (Gamma Linolenic Acid) yang tinggi, 3x lebih bagus dari EPO (Evening Primrose Oil)
  • Penstabil hormon semulajadi
  • Hormon yang stabil akan mengarahkan kilang minyak untuk mengeluarkan sebum dengan kadar yang normal tanpa mengakibatkan jerawat
  • Menjadikan haid lebih teratur
  • Menghilangkan senggugut dan gejala PMS (Pre Menstrual Syndrome)
  • Kandungan vitamin E dalam GLA Complex akan mencerahkan kulit
  • Kulit akan menjadi lembap tanpa terlalu berminyak
  • Menjadikan muka lebih glowing dan berseri-seri


Bagaimana SR Vita-C Atasi Jerawat ?
Vitamin C mengandungi antioksidan yang tinggi. Bila tinggi, kulit boleh melawan serangan radang kulit seperti jerawat, kusam dan jeragat.
Vitamin C juga ialah asas pembentukan kolagen. Bila kolagen banyak, kulit jadi sangat sihat. Susah nak dapat jerawat.
Apa lebihnya SR Vita-C berbanding jenama lain ?
SR Vita-C ialah yang terbaik untuk jerawat kerana,
+ Mengecutkan jerawat dengan cepat.
+ Menaikkan penghasilan kolagen secara semulajadi tanpa ‘side effect’.
+ Tiada bahan kimia merbahaya kerana ia 100% ekstrak semulajadi.
+ Kulit jadi cerah dan tegang dengan cepat.
+ Mengandungi Bioflavonoid yang meningkatkan keberkesanan vitamin C secara maksimum.
+ Diserap sepenuhnya oleh tubuh.
+ Setiap tablet bertahan sehingga 5 jam didalam tubuh.
+ Menguatkan daya tahan kulit pada serangan jerawat.
+ Parut jerawat menjadi pudar dan hilang.
- See more at: http://norfaziela.com/cara-atasi-jerawat-dengan-cepat-bagi-wanita-yang-hampir-putus-asa/#sthash.zT8CQSR3.dpuf

Baca:


  • Kandungan antioksidan yang tinggi untuk melawan serangan radang kulit seperti jerawat, jeragat dn kulit kusam
  • Membantu pembentukan kolagen dalam kulit dan menjadikan kulit lebih sihat
  • Kulit sihat susah diserang jerawat
  • Kulit jadi cerah dan tegang cepat
  • Diserap sepenuhnya oleh tubuh
  • Setiap tablet bertahan selama 5 jam dalam tubuh
  • Memudarkan parut jerawat dengan cepat
  • Menguatkan daya tahan kulit terhadap serangan jerawat
  • Mengecutkan jerawat dengan cepat



Bagaimana SR Vita-C Atasi Jerawat ?
Vitamin C mengandungi antioksidan yang tinggi. Bila tinggi, kulit boleh melawan serangan radang kulit seperti jerawat, kusam dan jeragat.
Vitamin C juga ialah asas pembentukan kolagen. Bila kolagen banyak, kulit jadi sangat sihat. Susah nak dapat jerawat.
Apa lebihnya SR Vita-C berbanding jenama lain ?
SR Vita-C ialah yang terbaik untuk jerawat kerana,
+ Mengecutkan jerawat dengan cepat.
+ Menaikkan penghasilan kolagen secara semulajadi tanpa ‘side effect’.
+ Tiada bahan kimia merbahaya kerana ia 100% ekstrak semulajadi.
+ Kulit jadi cerah dan tegang dengan cepat.
+ Mengandungi Bioflavonoid yang meningkatkan keberkesanan vitamin C secara maksimum.
+ Diserap sepenuhnya oleh tubuh.
+ Setiap tablet bertahan sehingga 5 jam didalam tubuh.
+ Menguatkan daya tahan kulit pada serangan jerawat.
+ Parut jerawat menjadi pudar dan hilang.
- See more at: http://norfaziela.com/cara-atasi-jerawat-dengan-cepat-bagi-wanita-yang-hampir-putus-asa/#sthash.zT8CQSR3.dpuf
Baca:

Keistimewaan Set Jerawat Bajet Shaklee

  • Jerawat cepat kecut
  • Halang jerawat baru tumbuh
  • Kulit muka makin cerah
  • Parut jerawat cepat hilang
  • Luka jerawat cepat sembuh
  • Period teratur
  • Muka lebih glowing
  • Menaikkan kolagen kulit secara semulajadi tanpa side effect
  • Vitamin semulajadi tanpa bahan kimia


Testimoni Set Jerawat Bajet Shaklee


hilangkan jerawat zaman anak dara dengan berkesan


hilangkan jerawat cepat dengan vitamin semulajadi


Konsultasi Kulit Jerawat

Hubungi Miza 0199363759 untuk order vitamin jerawat dan konsultasi kulit jerawat yang berkesan.

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee?
Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.

Bagaimana SR Vita-C Atasi Jerawat ?
Vitamin C mengandungi antioksidan yang tinggi. Bila tinggi, kulit boleh melawan serangan radang kulit seperti jerawat, kusam dan jeragat.
Vitamin C juga ialah asas pembentukan kolagen. Bila kolagen banyak, kulit jadi sangat sihat. Susah nak dapat jerawat.
Apa lebihnya SR Vita-C berbanding jenama lain ?
SR Vita-C ialah yang terbaik untuk jerawat kerana,
+ Mengecutkan jerawat dengan cepat.
+ Menaikkan penghasilan kolagen secara semulajadi tanpa ‘side effect’.
+ Tiada bahan kimia merbahaya kerana ia 100% ekstrak semulajadi.
+ Kulit jadi cerah dan tegang dengan cepat.
+ Mengandungi Bioflavonoid yang meningkatkan keberkesanan vitamin C secara maksimum.
+ Diserap sepenuhnya oleh tubuh.
+ Setiap tablet bertahan sehingga 5 jam didalam tubuh.
+ Menguatkan daya tahan kulit pada serangan jerawat.
+ Parut jerawat menjadi pudar dan hilang.
- See more at: http://norfaziela.com/cara-atasi-jerawat-dengan-cepat-bagi-wanita-yang-hampir-putus-asa/#sthash.zT8CQSR3.dpuf
Baca selanjutnya...

Friday, November 18, 2016

Cara Atasi Kulit Kusam dan Tona Muka Tak Sekata Dengan Bajet Rendah

Assalamu'alaikum w.r.t

Best kan kalau kulit muka cerah, gebu dan licin?
Rasa jeles je kan tengok artis kat TV kulit bukan main cantik.
Mula lah terdetik dalam hati bila lah muka aku nak cantik macam artis.
Artis tu lainlah, duit berkepuk sana sini orang sponsor.
Aku ni student lagi, harapkan scholar dan duit pinjaman je, mana la nak ada duit banyak nak beli skin care macam artis tu..

Sekarang dah tak perlu berangan. Kulit cantik idaman semua orang bukan lagi angan-angan kosong. Pelajar atau pekerja atau surirumah semua boleh cantik, yang penting kena rajin.

Kat bawah Miza share testimoni atasi kulit kusam, tona tak sekata dan kulit berminyak hanya dengan Vitamin E Complex Shaklee.

Testimoni Atasi Kulit Kusam dan Tona Tak Sekata Dengan Vitamin E Complex


***************


TESTIMONI 020 : NOR RUZANNA HANEE

Assalamualaikum

Saya Nor Ruzanna Hanee atau lebih manja dipanggil sebagai ana. Dulu-dulu orang panggil saya dengan gelaran ‘dayang senandung', mula-mula tu ok la tapi lama-lama terkesan plak rasanya orang panggil macam tu.. dalam hati Allah je tau betapa sedihnya. Macam-macam usaha saya lakukan nak hilangkan kulit kusam dan berminyak ni sampaikan kulit saya jadi sensitive akibat tersalah menggunakan produk..

Then takdir Allah saya dipertemukan dengan Shaklee. Permulaan saya consume Vitamin E Shaklee ni masa tu Vitamin C Shaklee tiada di pasaran, nak kena tunggu lama then saya decide nak guna vitamin E Shaklee. Masa tu bajet ciput tapi setelah ditambah tolak bahagi saya beli, lagipun Vitamin E ni tahan 4 bulan sebab pengambilannya sebiji je sehari.Bonus lain, Vitamin E ni boleh dijadikan masker, jimat kan hehe.

Alhamdulillah kini , kulit wajah saya beransur hilang kusamnya plus dah kurang berminyak dengan pengambilan Vitamin E secara konsisten. Tona kulit pun menjadi sekata and tiada lagi yang memangil saya dengan gelaran ‘dayang senandung'...


***************

Baca himpunan testimoni vitamin E Shaklee kat sini

Konsultasi Kulit

Hubungi Miza 0199363759 untuk konsultasi lanjut.

Ada jenis kulit yang tak sesuai ambil vitamin E. WhatsApp Miza ya, nanti Miza consult produk mana yang sesuai untuk setiap jenis kulit anda :)

Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)


*****
 

Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

Ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee? Sertai Miza dalam group rahsia Miza untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.
Baca selanjutnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...