Persediaan Menunaikan Haji Dan Umrah Supaya Jemaah Kekal Sihat Bertenaga

Assalamu'alaikum w.r.t

Setiap umat Islam sudah pastinya menantikan panggilan agung untuk dijemput menjadi tetamu Allah sama ada menunaikan haji atau umrah. Perasaan dapat menjejakkan kaki ke Tanah Suci adalah sesuatu yang tak dapat digambarkan dengan kata-kata. Terlalu indah dan sangat tenang, perasaan yang tak pernah dirasakan sebelum ni dan takkan dapat di tempat lain.

Sepanjang Miza berada di Tanah Suci, terasa seperti hidup bebas dari segala masalah. Memang tenang sangat-sangat. Beruntunglah orang yang dijemput menjadi tetamu Allah dan dapat merasakan perasaan indah ni. Semoga kita semua diberi peluang untuk menjadi tetamu agung, amiin.

persediaan melakukan haji dan umrah

persediaan melakukan haji dan umrah


Persediaan Menunaikan Haji Dan Umrah

Persediaan menunaikan haji dan umrah yang paling penting adalah mempersiapkan mental dan spiritual untuk menghadapi apa sahaja ujian yang bakal dilalui sepanjang mengerjakan ibadat di Tanah Suci nanti. Maklumlah, cuaca dan suasana di sana sangat berbeza dengan Malaysia. Para jemaah mungkin mudah terkesan dengan perubahan cuaca dan aktiviti yang drastik sepanjang berada di Tanah Suci nanti.

Miza galakkan bakal jemaah haji dan umrah banyakkan membaca dan mendengar pengalaman jemaah yang sudah menjejakkan kaki ke Tanah Suci. Sedikit sebanyak kita akan mendapat gambaran bagaimana suasana semasa mengerjakan ibadat haji dan umrah nanti. Ini sangat penting untuk mempersiapkan mental apa yang bakal ditempuhi sepanjang mengerjakan ibadat di Tanah Suci kelak.

Selain itu, untuk kekuatan fizikal para bakal jemaah digalakkan untuk banyak melakukan senaman untuk menguatkan kaki dan stamina supaya badan tidak terkejut apabila mengerjakan umrah dan haji nanti. Sebaiknya, mula lakukan ibadat malam dan solat sunat seperti yang ingin dilakukan semasa di Tanah Suci. Pupuk tabiat seawal yang boleh supaya badan lebih mudah adapt dengan perubahan yang bakal dilalui nanti.

Semestinya, yang paling penting adalah menjaga kesihatan sebelum, semasa dan selepas mengerjakan umrah dan haji. Semua persiapan yang dilakukan akan jadi tidak bermakna sekiranya badan kita tidak sihat dan tiada tenaga untuk melaksanakan ibadat. Tentu sahaja kita akan rasa terkilan terana tak mampu melakukan ibadat dengan sempurna.

Set Haji Dan Umrah Shaklee

Sebagai hamba yang sangat menitik beratkan kualiti ibadat, pastinya kita akan berusaha sehabis baik untuk melakukan ibadat dengan sempurna. Selain berdoa supaya diberikan kesihatan yang baik, para bakal jemaah haji dan umrah boleh berikhtiar dengan mengambil supplement semula jadi. Berdasarkan kajian saintifik dan landmark study yang dijalankan, vitamin Shaklee terbukti berkesan dan selamat digunakan untuk jangka masa yang lama.

Di sini Miza cadangkan beberapa supplement yang sangat bagus untuk diambil oleh bakal jemaah haji dan umrah. Miza pecahkan kepada beberapa bahagian untuk fokus masalah kesihatan tertentu, untuk kesihatan dan kecergasan menyeluruh, untuk tambahan tenaga segera, untuk mengatasi masalah sakit sendi dan lutut warga emas dan juga untuk meningkatkan kualiti penglihatan.
vitamin haji dan umrah untuk kekal sihat dan bertenaga

Vitamin Untuk Kekal Sihat Dan Cergas

Masalah biasa apabila bertukar udara ialah mudah dijangkiti demam dan selsema. Pengambilan vitamin untuk meningkatkan sistem pertahanan tubuh seperti vitamin C dan Nutriferon sangat digalakkan. Selain itu, pengambilan vitamin B-complex dan multivitamin turut membantu meningkatkan kesihatan secara  menyeluruh dan mengurangkan risiko jatuh sakit. Cadangan vitamin untuk kekal sihat dan cergas sepanjang tempoh mengerjakan umrah dan haji adalah seperti berikut:

vitamin sihat dan cergas

Vitamin Untuk Bertenaga Sepanjang Hari

Ibadat haji dan umrah memerlukan kekuatan fizikal yang tinggi. Jika badan lemah dan tidak bermaya, aktiviti ibadat kita mungkin akan terganggu. Justeru, amalkan pengambilan vitamin yang memberi tenaga segera seperti Vivix, Energy Cinch Tea Mix dan juga Performance Drink. 
vitamin untuk tambah tenaga segera

Vitamin Untuk Atasi Masalah Sendi Dan Lutut Warga Emas

Masalah sakit lutut dan sendi di kalangan warga emas adalah perkara biasa. Jemaah mungkin terpaksa menggunakan khidmat kerusi roda untuk melakukan tawaf dan saie. Untuk mengatasinya, Miza cadangkan bakal jemaah haji dan umrah mengamalkan supplement seperti Omega Guard, Ostematrix dan Collagen Powder.
vitamin sakit sendi dan lutut


Vitamin Untuk Mata

Warga emas tidak lari dari mengalami masalah penglihatan yang kabur. Untuk meningkatkan kualiti penglihatan supaya lebih mudah untuk membaca al-quran dan buku panduan haji dan umrah, Miza cadangkan Carotomax. 
cara atasi masalah silau dan rabun


Baca fungsi setiap vitamin di sini 


Testimoni Set Umrah Dan Haji Shaklee

testimoni set haji dan umrah shaklee

testimoni set haji dan umrah shaklee

testimoni set haji dan umrah shaklee

Sebagai anak yang prihatin terhadap kesihatan ibu bapa yang akan mengerjakan ibadah umrah dan haji, anda perlu dapatkan Set Umrah Dan Haji Shaklee hari ini juga. Lagi cepat anda amalkan Set Umrah dan Haji Shaklee, lagi cepat ibu bapa anda mendapat kesannya. Ibu bapa anda berhak dapatkan yang terbaik dari anda :)

Order Set Umrah Dan Haji Sekarang

Hubungi Miza 0199363759 untuk dapatkannya dengan segera.

Setiap pembelian Produk Shaklee dari Miza akan diajarkan cara makan yang betul serta konsultasi berterusan dan layanan istimewa dari Miza. Jaminan Miza - cara makan yang betul dan servis tiptop untuk pelanggan Miza :)
Baca: Konsultasi Tip Top (Klik sini)

Atau anda boleh memesannya terus di icon di bawah. Tutorial menggunakan esell di siniAnda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.


Hubungi saya Nor Amizah Azid 019-9363759 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!


Jana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee. Sertai Miza dalam group rahsia untuk mengetahui bagaimana Miza menjana pendapatan dari rumah. Bimbingan diberikan sehingga berjaya mencapai pendapatan yang diingini.


Shaklee Independent Distributor
Nor Amizah Azid
SID 1237984 (Mohamed Afiq)
0199363759

You Might Also Like

0 komen